Skip to main content

Ευταξά: Αμφισβήτηση του Μητσοτάκη τα επεισόδια στις εγγραφές μελών

Τι είπε η Βίκυ Ευταξά για τα επεισόδια στις εγγραφές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και τον Γιάννη Μπουτάρη.

Για «αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη» έκανε λόγο η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφερόμενη στα επεισόδια που έγιναν στη διαδικασία εγγραφής μελών στα μητρώα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.

«Ήρθαν κάποιες μέρες 50-100 άτομα και έλεγαν ότι αυτοί είναι που πρέπει να κάνουν τις εκλογές. Δεν είναι καν μέλη ακόμα καθώς γίνεται η εγγραφή μελών από την αρχή. Εκφράζουν την αντίθεση τους στην διεξαγωγή των εκλογών η οποία γίνεται βάσει της εγκυκλίου που έχει έρθει από το κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε η κυρία Ευταξά, βεβαιώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης εκτός από την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ θέλει και επανεκκίνηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η κ. Ευταξά χαρακτήρισε όσα έγιναν «ιδιότυπη κατάληψη» και κατηγόρησε τους «αντάρτες» για άσκηση ψυχολογικής βίας στα μέλη του Συντονιστικού, που επόπτευαν τη διαδικασία. Η ίδια υποστήριξε ότι αν και υπήρξε ένταση δεν υπήρξαν τραυματισμοί (σσ: υπάρχουν καταγγελίες για τραυματισμό του φοιτητή Θ.Χ. της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ), αίματα και παρουσία αστυνομίας.

Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ αναφέρθηκε και στις γκρίνιες που υπάρχουν για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, λέγοντας ότι τέτοιες γκρίνιες πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όμως με τις παρούσες συνθήκες είναι κατώτερες των περιστάσεων μπροστά σε όσα βιώνει η κοινωνία. Θα υπάρξουν, τόνισε και νέες υποψηφιότητες και νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, καθώς είναι κάτι που το θέλει τόσο η κοινωνία, όσο και ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, διευκρίνισε πως κανένας δεν έχει πάρει το πράσινο φως ακόμη ότι θα είναι εντός των ψηφοδελτίων.

Η κ. Ευταξά έκανε αναφορά και στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τονίζοντας ότι όταν κάνει κάτι καλό η ΝΔ θα τον επικροτεί κι όταν κάνει κάτι που δεν είναι σωστό θα τον επικρίνει. «Το ζητούμενο είναι όταν δεν κάνει τίποτα...», είπε, εξηγώντας πως δε βλέπει κινήσεις από τη δημοτική διοίκηση που θα αναδείξουν το καινούργιο, αναπτυξιακό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν υπάρχει ατζέντα για το δήμο Θεσσαλονίκης και δεν γίνεται κάτι για την ανάπτυξη της πόλης. Για το δάνειο από την ΕΤΕπ είπε πως λαμβάνεται χωρίς αναπτυξιακές παρεμβάσεις και οραματικές προσεγγίσεις, ενώ για τον ίδιο το δήμαρχο σημείωσε: «Δεν είναι πια ο φέρελπις ευπατρίδης αστός» και τόνισε πως «κάνει μόνο επικοινωνιακούς χειρισμούς». Χαρακτήρισε έργο βιτρίνας την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, ενώ υπογράμμισε ότι η ΝΔ Θεσσαλονίκης θα ανεβάσει όσο μπορεί τα τοπικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων αυτό της πορείας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για το οποίο προσέθεσε ότι πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος το εκμεταλλεύτηκαν για προσωπική προβολή: «Ο κ. Μπουτάρης παραβίαζε ανοιχτές πόρτες για την πρώτη προβλήτα». «Ο κ. Καλαφάτης εκφράζει τη ΝΔ και την παράταξη του και κάνει καλή δουλειά», είπε η κ. Ευταξά.

Είπε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, γι' αυτό και προσκαλείται σε πολλές εκδηλώσεις της ΝΔ, που διοργανώνονται από τοπικές οργανώσεις, όπως ιδιαίτερα δημοφιλή χαρακτήρισε και την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κυρία Ευταξά προβλέπει εκλογές τον Ιούνιο ή το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 και μίλησε για προεκλογική περίοδο διαρκείας.

«Άλλο τι λέει η κυβέρνηση και άλλο η πραγματικότητα», είπε η κ. Ευταξά, η οποία επισήμανε ότι θα είναι μια «μακρά και βρώμικη» προεκλογική περίοδος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη σκανδαλολογία, ενώ χαρακτήρισε και «χυδαίες» τις τελευταίες εμφανίσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν οι εκπρόσωποι των θεματικών τομέων δράσης στη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, όπως αναδείχθηκαν μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη στις 10 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά οι εκπρόσωποι είναι:

-  Τομέας Οικονομίας: Μπούτσικος Ιωάννης

-  Τομέας Αγροτικού: Τσομπάνος Χρήστος

- Τομέας Κοιν. Πολιτικής: Ντότση Πασχαλίνα

- Τομέας Υγείας: Κυριτσόπουλος Κωνσταντίνος

- Τομέας Επαγγ. Εμπόρων - Βιοτεχνών: Κλαδής Βασίλειος

- Τομέας Παιδείας: Γιακουμής Ανδρέας

- Τομέας Μισθωτών: Φαφούτης Δημήτρης

- Τομέας Πολιτισμού: Γάκης Βασίλειος

- Τομέας Υποδομών και Δικτύων: Δένης Νικόλαος

- Τομέας Δικαιοσύνης: Δερμεντζοπούλου Μελίνα