Skip to main content

Νέα έκδοση KA+ Active με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος

Το KA+ Active crossover είναι το δεύτερο μέλος της νέας οικογένειας Active της Ford, μετά το Fiesta Active που θα αρχίσει να πωλείται αργότερα.

του Νίκου Χριστόπουλου

Η Ford αποκάλυψε το νέο KA+ – για πρώτη φορά διατίθεται και σε έκδοση KA+ Active crossover – που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και πρακτικότητα, περισσότερες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού από το τωρινό μοντέλο, και αναβαθμισμένο εσωτερικό και εξωτερικό στυλ.

Το νέο KA+ Active προσδίδει στο συμπαγές πεντάθυρο μοντέλο σκληροτράχηλο στυλ, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μοναδικό σετάρισμα πλαισίου, μοναδικά σχέδια μάσκας, αποκλειστικά φινιρίσματα εσωτερικού και ένα υψηλό επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού.

Το KA+ Active crossover είναι το δεύτερο μέλος της νέας οικογένειας Active που προσφέρει η Ford, μετά το Fiesta Active που θα αρχίσει να πωλείται αργότερα μέσα στη χρονιά. Τα μοντέλα Active είναι εμπνευσμένα στιλιστικά από τα SUV, έχοντας μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πρόσθετες προστατευτικές ποδιές, συνδυάζοντας παράλληλα την πρακτικότητα ενός hatchback και τη γνήσια οδηγική απόλαυση ενός Ford.

Κομψό και άριστα εξοπλισμένο

Το νέο KA+ που πέραν του νέου Active διατίθεται και σε εκδόσεις Essential και Ultimate, φέρει μία ψηλά τοποθετημένη τραπεζοειδή μάσκα και μεγάλους προβολείς που εκτείνονται αρκετά προς τα πίσω, σύμφωνα με την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Ford.
Το KA+ Active βρίσκεται κατά 23 mm ψηλότερα από το έδαφος, ενώ το εξωτερικό του στυλ αναδεικνύεται με πρόσθετα ένθετα σε μαρσπιέ και θόλους, το μοναδικό μαύρο φινίρισμα στην πάνω και κάτω μάσκα, και τις ράγες οροφής για τη μεταφορά ποδηλάτων και σπορ εξοπλισμού – για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Το εσωτερικό του KA+ διαθέτει σαγρέ φινίρισμα στο ταμπλό και ανθεκτικά υλικά ταπετσαριών σε ένα κομψό, σκούρο ανθρακί χρωματικό συνδυασμό. Καλαίσθητα χρωμιωμένα ένθετα βρίσκονται σε σημεία που συνήθως αγγίζουν οι πελάτες και πολύ ορατές περιοχές όπως οι λαβές των θυρών, τα χειριστήρια της κεντρικής κονσόλας και οι αεραγωγοί.
 
Τεχνολογίες άνεσης

Νέες τεχνολογίας άνεσης και υποστήριξης οδηγού δημιουργούν προϋποθέσεις για μία πιο ξεκούραστη, ποιοτική και γεμάτη αυτοπεποίθηση οδηγική εμπειρία για τους πελάτες των νέων  KA+ και KA+ Active.
Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν το σύστημα ήχου και συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές ή μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής 6,5 ιντσών που είναι εμπνευσμένη από tablet και συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto™.
 
Χάρη στο ευρύχωρο εσωτερικό, ένας επιβάτης ύψους 2 m κάθεται άνετα πίσω από έναν οδηγό παρόμοιου ύψους. Επίσης, τα διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα διευκολύνουν τη μεταφορά μεγαλύτερων φορτίων.
 
Η δύναμη της επιλογής

Τα νέα KA+ και KA+ Active προσφέρουν για πρώτη φορά στους πελάτες τη δύναμη της επιλογής, με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που πληρούν τα τελευταία, αυστηρά πρότυπα Euro Stage 6, με την υποστήριξη της στάνταρ τεχνολογίας Auto Start-Stop. Ο νέος, τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας Ti-VCT, 1.2L της Ford μοιράζεται την ίδια βασική δομή με τον 1.5 EcoBoost 200 PS του νέου Ford Fiesta ST (θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά) και υπολογίζεται να εκπέμπει 114 g/km CO2.*

Συγκριτικά με τον απερχόμενο βενζινοκινητήρα 1.2 Duratec, ο νέος κινητήρας προσφέρει μέχρι 10% περισσότερη ροπή μεταξύ 1.000 rpm και 3.000 rpm για βελτιστοποιημένη απόκριση στην καθημερινή οδήγηση, ενώ προβλέπεται να καταναλώνει 4% λιγότερο καύσιμο  σε όλο το εύρος στροφών, κάτι που μειώνει το λειτουργικό κόστος.
 
Ο νέος 1.2 Ti-VCT διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του με μία καινοτόμα, έκκεντρη σχεδίαση στροφάλου που αντισταθμίζει τους κραδασμούς του τρικύλινδρου χωρίς να απαιτείται αντικραδασμικός άξονας, σύστημα βαλβίδων βελτιστοποιημένο για πιο αθόρυβη λειτουργία και μέτρα ηχομόνωσης για να μην εισέρχεται ο θόρυβος από τον κινητήρα στην καμπίνα.
Τόσο το KA+ όσο και το KA+ Active προσφέρονται με τον 1.5L TDCi diesel (95 PS) της Ford –με εκτιμώμενες εκπομπές CO2 99 g/km, που αποδίδει ροπή 215 Nm στις 1750-2500 rpm για άνετα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Όλοι οι κινητήρες των νέων KA+ and KA+ Active χρησιμοποιούν το νέο, πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο χαμηλών τριβών της Ford, που διακρίνεται για την βελτιωμένη ποιότητα των αλλαγών, την ομαλή λειτουργία και την οικονομία έχοντας εσωτερικά εξαρτήματα με επικάλυψη Teflon, ρουλεμάν χαμηλών τριβών και συγχρονιζέ στην όπισθεν για ευκολότερη επιλογή.

Σε συνεργασία με το GoNews