Skip to main content

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια

Ο Τούρκος πρόεδρος προκάλεσε για ακόμη μία φορά αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σε νέες προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας και εμμέσως του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα (σ.σ. αναφέρεται στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921 και εν συνεχεία στην υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή)», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Σαγγάριο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, ο Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι η χώρα μας επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στηρίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Αλλά αυτά εξαρτώνται «από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου, «ιδιαιτέρως δε, από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης και του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο δεσμεύει την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εφαρμοζόμενων εν συνόλω και όχι επιλεκτικώς».