Skip to main content

Νέα Συμβολαιακή της Πειραιώς με τη σερραϊκή «MIL OIL»

Η MIL OIL αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παραγωγής βιοκαυσίμων και διοχετεύει την παραγωγή της σε ΕΛΠΕ και MOTOR OIL

Τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την ενίσχυση της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών, ανακοίνωσαν σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία «MIL OIL HELLAS AE».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000, με σκοπό την παραγωγή βιοκαυσίμων και την εμπορία πετρελαιοειδών. Από το 2006 και μετά η MIL OIL ακολούθησε στρατηγική κίνηση απεμπλοκής της από το χώρο των λιπαντικών, καθώς οι φορείς αποφάσισαν την αποκλειστική ενασχόλησή τους στον υποσχόμενο τομέα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι εγκαταστάσεις της MIL OIL βρίσκονται στη ΒΙΠΕ Σερρών σε ιδιόκτητο βιομηχανικό κτήριο εμβαδού 5.000 μ2 και περιλαμβάνουν μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας 2 εκατ. €, δεξαμενές αποθήκευσης τελικού προϊόντος και παραπροϊόντων, καθώς και κτήριο διοίκησης με προηγμένο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης όλων των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας.

Η MIL OIL αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παραγωγής βιοκαυσίμων ενώ διοχετεύει το σύνολο της παραγωγής της στα Ελληνικά Πετρέλαια και στη MOTOR OIL. Η επιχείρηση στηρίζει την τοπική οικονομία συγκεντρώνοντας ελαιούχους σπόρους (ελαιοκράμβη, ηλιόσπορο, βαμβακόσπορο και σογιόσπορο), που αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή του βιοντίζελ, αποκλειστικά από τους γεωργούς της ευρύτερης περιοχής Σερρών, Κιλκίς και Δράμας. Η έκταση που καλλιεργείται για το σκοπό αυτό ξεπερνάει τα 45.000 στρέμματα.

«Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς, για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.