Skip to main content

Νέα συνεργασία ΔΕΘ και Δήμου Λάρισας για Αγροτοδιατροφική Έκθεση

Η μεγάλη επιτυχία της AgroThessaly, η τόνωση της τοπικής οικονομίας και τα κέρδη για το Δήμο. Επένδυση 500.000 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης

Επεκτείνεται η συνεργασία μεταξύ της ΔΕΘ-Helexpo και του Δήμου Λάρισας, καθώς μετά την επιτυχημένη πρώτη AgroThessaly του 2017, οι δύο φορείς μέσα στο 2018 προχωρούν στη διοργάνωση μίας ακόμη έκθεσης, αυτή τη φορά Αγροτοδιατροφικής.

Οι ανακοινώσεις για την διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΔΕΘ - Helexpo, έγιναν στο δημαρχείο Λάρισας όπου παρουσιάστηκαν τα εντυπωσιακά στοιχεία από τον απολογισμό της AgroThessaly, η οποία με την ταχύτητα που αναπτύσσεται, αναδεικνύεται σε εκθεσιακό αστέρι και γίνεται το μικρό αδελφάκι της Agrotica με την οποία στο εξής διασυνδέεται.

Η AgroThessaly 2017 ήταν μεγάλο γεγονός για τη Λάρισα και όλη την οικονομία της περιφέρειας, καθώς στο τετραήμερα της διοργάνωσης (9-12 Μαρτίου) «έπεσαν» στην πόλη, από εκθέτες και επισκέπτες, πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε μία win-win συνεργασία, ο Δήμος είχε και αυτός έσοδα, που θα ενισχύσουν οπωσδήποτε τη σημαντική επένδυση που άμεσα θα πραγματοποιήσει για τη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου στη σκεπαστή αγορά Νεάπολης.

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρέδωσε στον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη, επιταγή 50.000 ευρώ, ποσό που μεταφράζεται στο οικονομικό αποτέλεσμα της Agrothessaly για τον δήμο και απορρέει από την αρχική προγραμματική συμφωνία των δύο πλευρών.

Όπως είπε ο δήμαρχος Λάρισας κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Δήμος προσβλέπει στα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, από τη συνεργασία με τη  ΔΕΘ - Helexpo.

H ΑgroThessaly 2017 είχε τεράστια επιτυχία και ήταν η καλύτερη εκκίνηση για τη συνεργασία με τη ΔΕΘ. 

Η έκθεση έγινε σε διπλάσια έκταση (20.000 τ.μ.) από τις προηγούμενες διοργανώσεις της άλλοτε Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης, είχε τριπλάσιους εκθέτες που σε αριθμό έφτασαν τους 167  εκπροσωπώντας 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 40.000 όταν παλιότερα, στα 20 χρόνια διοργάνωσης της Γεωργοκτηνοτροφικής, οι επισκέπτες δεν ξεπερνούσαν τις 8.000.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Ηelexpo κ. Ποζρικίδης, τόνισε ότι στόχος των διοργανωτών για την επόμενη AgroThessaly, του 2019, είναι να απευθυνθεί η Έκθεση στη διεθνή αγορά κυρίως με την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό, ενώ μετά και το δεύτερο auditing, το 2019, αναμένεται η συμπερίληψη της AgroThessaly στον κατάλογο των πιστοποιημένων διοργανώσεων από την Παγκόσμια Ένωση Εκθέσεων (UFI).

O αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Λάρισας κ. Παναγιώτης Νταής αναφέρθηκε στη σημαντική επένδυση, ύψους 500.000 ευρώ, που άμεσα θα πραγματοποιήσει ο Δήμος για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εκθεσιακό συγκρότημα, εκεί που βρίσκεται η Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.

Η μελέτη για το εκθεσιακό θα είναι έτοιμη αρχές του 2018 και η επόμενη AgroThessaly θα πραγματοποιηθεί το 2019 στους νέους χώρους. Στη Σκεπαστή Αγορά θα κατασκευαστούν σε έκταση 10.000 τ.μ. κλειστοί αλλά μετατρεπόμενοι καλυμμένοι εκθεσιακοί χώροι και επιπλέον 4.000 τ.μ.  εκθεσιακών χώρων με πιο ελαφρές κατασκευές.

Αυτή η σημαντική επένδυση που θα υλοποιήσει ο Δήμος θα αξιοποιηθεί και για τη φιλοξενία και άλλων διοργανώσεων, ενώ στο νέο Εκθεσιακό θα φιλοξενείται και η ετήσια εμποροπανήγυρη της Λάρισας.

Επιδίωξη της ΔΕΘ - Helexpo είναι να υποστηρίξει το Δήμο Λάρισας στη διοργάνωση εκθεσιακών γεγονότων αλλά και θεματικών αφιερωμάτων, όπως συμβαίνει άλλωστε, φέτος και με τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου των Ευχών στο Αλκαζάρ.

Στη περιοχή του Αλκαζάρ, τουλάχιστον το 2018, θα πραγματοποιηθεί και η σχεδιαζόμενη Αγροτοδιατροφική Έκθεση Λάρισας.