Skip to main content

Νεκροί 60 άνθρωποι εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Ευρώπη

Κύμα κακοκαιρίας με σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες, πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη - 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στους 60 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στην Ευρώπη, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φονική καταιγίδα Ράιλι.

Κύμα κακοκαιρίας με σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες, πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη. 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 23 στην Πολωνία.

Στην Μεγάλη Βρετανία, αν και ο υδράργυρος έχει αρχίσει και ανεβαίνει για πρώτη φορά ύστερα από αρκετές ημέρες τσουχτερού κρύου, παραμένουν σε ισχύ οι προειδοποιήσεις για παγετό και χιονοπτώσεις. Τα προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο συνεχίζονται, αλλά και οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις στα αεροδρόμια.

Μάλιστα, οι βρετανικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας, καθώς αρχίζει να λιώνει το χιόνι που στη Σκωτία, κατά τόπους, έφτασε και τα τρία μέτρα

Στην Ιρλανδία, τα δημόσια μέσα μεταφοράς ξανάρχισαν τα δρομολόγια τους, ενώ επαναλειτουργούν τα περισσότερα αεροδρόμια μετά τη χθεσινή ημέρα χάους. Η χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας όταν το κύμα ψύχους από τη Σιβηρία συνάντησε την καταιγίδα Έμμα από τα νότια.

Εξάλλου, η ιρλανδική αστυνομία συνέλαβε εννέα άνδρες που φέρονται ότι λεηλάτησαν ένα σουπερμάρκετ της αλυσίδα Lidl, ανοίγοντας τρύπα στην οροφή του με έναν εκσκαφέα κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας.

Στην Ολλανδία, τα κανάλια στο Άμστερνταμ και στην πόλη Ντελφτ έχουν παγώσει που κάποιοι φόρεσαν τα παγοπέδιλα τους και έκαναν πατινάζ. Με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πάγο στους δρόμους.

Τέλος, στην πόλη Βιντιάγεβο δύο γυναίκες συζητούσαν στην είσοδο ενός κτιρίου, η μία κρατούσε από το χέρι ένα μικρό κοριτσάκι όταν ξαφνικά μία τεράστια ποσότητα χιονιού έπεσε από τους πάνω ορόφους και τις πλάκωσε. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.