Skip to main content

Νεκρός από στρατιωτικά πυρά έπεσε Παλαιστίνιος που σκότωσε Ισραηλινή

Ο 19χρονος Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και σκότωσε μια 13χρονη Ισραηλινή σε εβραϊκό οικισμό και εν συνεχεία έπεσε νεκρός από τα πυρά Ισραηλινών φρουρών.

Νεκρός από τα πυρά των Ισραηλινών φρουρών έπεσε ένας Παλαιστίνιος ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε μια έφηβη Ισραηλινή, ηλικίας μόλις 13 ετών, μέσα στο δωμάτιό της, σε έναν εβραϊκό οικισμό της κατεχόμενης Δυτικής 'Οχθης, ανακοίνωσε ο στρατός.

'Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι φρουροί του οικισμού Κίριατ Άρμπα πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας μέλος της ένοπλης πολιτοφυλακής, όπως ανέφεραν ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων και ένας από τους επικεφαλής του οικισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ήταν ένας 19χρονος Παλαιστίνιος από ένα γειτονικό χωριό. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε αμέσως ότι το σπίτι του θα γκρεμιστεί και θα ανακληθούν οι άδειες που έχουν δοθεί σε συγγενείς του ώστε να μπορούν να εργάζονται στο Ισραήλ. Ο Νετανιάχου κάλεσε επίσης την παλαιστινιακή ηγεσία να καταδικάσει την επίθεση και να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει την υποκίνηση τέτοιων ενεργειών. «Ο φρικτός φόνος ενός αθώου κοριτσιού στο κρεβάτι του ρίχνει φως στη δίψα για αίμα και την έλλειψη ανθρωπιάς που επιδεικνύουν οι τρομοκράτες τους οποίους αντιμετωπίζουμε», σημείωσε.

Ο Μαλαχί Λέβινγκερ, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Κίριατ Άρμπα, είπε ότι ο 19χρονος σκαρφάλωσε στον φράχτη ασφαλείας και μπήκε στο σπίτι όπου επιτέθηκε στην 13χρονη Χαλέλ Γιάφα Αριέλ. Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται κηλίδες αίματος στο κρεβάτι και το πάτωμα του δωματίου της.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, σε επιθέσεις Παλαιστινίων, κυρίως με μαχαίρια στον δρόμο, έχουν σκοτωθεί 33 Ισραηλινοί και δύο Αμερικανοί πολίτες. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 198 Παλαιστίνιους χαρακτηρίζοντας τους 134 από αυτούς ως δράστες επιθέσεων. Οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν ενώ συμμετείχαν σε συγκρούσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι δράστες πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις όντας απελπισμένοι μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών το 2014 και την επέκταση των ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομο τον εποικισμό, όμως το Ισραήλ αμφισβητεί αυτήν την άποψη.