Skip to main content

Αντάρτικο κατά Μπουτάρη για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγ. Σοφίας

Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας αγνόησαν την παρότρυνση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για υπερψήφιση της κανονιστικής.

Νέο ρήγμα σημειώθηκε στην πλειοψηφούσα παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά για τον κανονισμό λειτουργίας και διάθεσης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους Αγίας Σοφίας, Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου.

Η κανονιστική διάταξη για τα τραπεζοκαθισματα δεν εγκρίθηκε, καθως οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» Ανδρέας Κουράκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Γιώργος Αρβανίτης και Θανάσης Παπαναστασίου ψήφισαν λευκό, όπως έκανε και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς θεωρούν ότι η κανονιστική κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνηση και είναι κατ' ουσίαν ανεφάρμοστη.

Κατά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Εντάξει, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη κανονιστική θα δημιουργήσει περισσοτερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν σήμερα.

Λευκό ψήφισαν επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης (Αβαρλής, Καλφακάκου, Αγαθαγγελίδου), ενώ κατά απο τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι Γ. Δελής, Μ. Κωνσταντινίδης, Μ. Αιβάζογλου, Κ. Σεβρής.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, είχε καλέσει το Σώμα να ψηφίσει θετικά το θέμα, προκειμένου να προχωρήσει η κανονιστική διάταξη, οι καταστηματάρχες να μπορούν να βγάλουν άδεια και να μην τους επιβάλλονται πρόστιμα.

«Να ψηφιστεί έτσι όπως είναι η κανονιστική για να πάρουν οι άνθρωποι άδειες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι σήμερα, μετά από προσπάθεια της δημοτικής αρχής, στην Αριστοτέλους είναι καθαρός ο άξονας.

Σημείωσε επίσης ότι στη συνέχεια μετά την ψήφιση της κανονιστικής η Επιτροπή που θα συσταθεί με τα επιμελητήρια και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα εξεταστεί συνολικά το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη. Επανέλαβε τέλος ότι είναι ντροπή να λέγεται ότι θα πλημμυρίσει η νέα παραλία με τραπεζοκαθίσματα.

«Να μην είμαστε φοβικοί με τα τραπεζοκαθίσματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιθασεύσουμε την παραβατικότητα. Πρέπει να προσαρμόσουμε την αρχιτεκτονική της πόλης σε ευταξία», τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.