Skip to main content

Οι διαψεύσεις Κοτζιά για το Σκοπιανό και ο αλυτρωτισμός του Ίλιντεν

Οι διαβεβαιώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών από την Ουάσιγκτον, η άγνοια για το Ίλιντεν και η φτωχοποίηση της αστικής τάξης.

Δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς από την Ουάσιγκτον: «Στο Σκοπιανό δεν έχουμε καμία πίεση ούτε κανένας προτίθεται να μας πιέσει. Δεν θα δεχόμουνα ποτέ να πιεστούμε. Ενδιαφέρονται όμως πάρα πολύ για τη λύση και προσπαθούν να κατανοήσουν που βρίσκεται η διαπραγμάτευση και ποια είναι τα δύσκολα σημεία της», τόνισε.

Άρα, για όλη την παρωδία που καταλήγει σε βάρος της Ελλάδας, ο υπουργός  -αφού δεν επιτρέπει να τον πιέζει κανείς- αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη κι επιχειρεί να συνδέσει το όνομά του, αλλά και την πορεία της κυβέρνησης, και με άλλες υποχωρήσεις της Ελλάδας. Αυτό, άραγε, είναι καλύτερο για τον ίδιο, από ό,τι αν έπραττε πιεζόμενος;

Για να παρηγοριόμαστε… Ο μέσος μισθός στα Σκόπια, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους αυξήθηκε κατά 5,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017. Αυτό οφείλεται κυρίως στα πρώτα μέτρα για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τα οποία σε περίπου 90 χιλιάδες εργαζόμενους αυξήθηκαν οι μισθοί τους. Ο μέσος μισθός στα Σκόπια έφθασε τα 23.700 δηνάρια, δηλ. 387 ευρώ. Η χώρα κατατάσσεται στα χαμηλότερα επίπεδα αμοιβών στην περιοχή.

Στις ΗΠΑ, γονείς μήνυσαν τον 30χρονο γιο τους γιατί μένει ακόμα μαζί τους. Αν οι γονείς στην Ελλάδα άρχιζαν να κάνουν κάτι ανάλογο, τότε θα έπεφτε ατελείωτη δουλειά στα δικαστήρια.

Ο Παν. Λαφαζάνης, στο ραδιόφωνο στα "Παραπολιτικά",  άφησε να εννοηθεί πως την κυβέρνηση συμφέρει να υπάρχει αυξημένη φτώχεια, καθώς ο "φτωχός" αρπάζει το ψίχουλο που του πετάνε με ευγνωμοσύνη, μη έχοντας πολλές απαιτήσεις [Όταν γράφω συνέχεια ότι η φτωχοποίηση της αστικής τάξης είναι συνειδητή επιλογή των κομμουνιστών, δεν το πιστεύουν κάποιοι. Τώρα και λέει κι ο Λαφαζάνης…]

Την εισαγωγή μαθήματος σεξουαλικής αγωγής από το δημοτικό σχολείο ζητούν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται από πολύ μικρά σε πολλά πράγματα. Και ένα μάθημα για κατασκευή μολότοφ δεν θα ήταν χρήσιμο; Υπάρχουν τόσοι πεπειραμένοι "δάσκαλοι" στο αντικείμενο, ώστε θα αποφεύγονταν τα ατυχήματα κατά την κατασκευή τους.

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ αποστασιοποιήθηκε, αναγκαστικά, από ένα φωτομοντάζ που παρουσιάστηκε στον πρεσβευτή Ντέιβιντ Φρίντμαν, στο οποίο οι ιεροί μουσουλμανικοί τόποι της Ιερουσαλήμ έχουν εξαφανιστεί και στην θέση τους εμφανίζεται ένας τρίτος εβραϊκός ναός...

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Φρίντμαν φωτογραφήθηκε, χαμογελαστός, κοντά σε μια αεροφωτογραφία της Ιερουσαλήμ, η οποία όμως είχε ρετουσαριστεί. Η περιοχή αυτή ανήκει στους Παλαιστίνιους, και βρίσκεται υπό την επιτήρηση της Ιορδανίας.

Αυτά που αναφέρει Αλβανός ιστορικός, είναι δυνατόν να τα αγνοεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας; «Η Ίλιντεν έχει μια πικρή υπενθύμιση στον αλβανικό πληθυσμό, αφού οι "επαναστάτες" της Ίλιντεν σφάγιασαν Μουσουλμάνους Αλβανούς αλλά και Ορθόδοξους»..Σύμφωνα με τον ίδιο, η ονομασία Ίλιντεν είναι πιο κοντά στην ιστορία της Βουλγαρίας και εκφράζει τον αλυτρωτισμό της προς τους γείτονές της, Ελλάδα, Σερβία και Αλβανία.