Skip to main content

ΠΚΜ: Ο Κλ. Θεοτόκης επικρατέστερος για τις εκλογές του Συμπαραστάτη

Φέρεται να μπορεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείται για να εκλέξει και η Περιφέρεια Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Ένας επαγγελματίας του ποδηλάτου προορίζεται να γίνει ο νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Κλεόβουλος Θεοτόκης, από τα «γαλάζια» στελέχη της Θεσσαλονίκης, 46 ετών, Β' αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, είναι η μοναδική υποψηφιότητα που είχε κατατεθεί μέχρι χθες το απόγευμα στην Περιφέρεια, για τη θέση, η οποία θα εξεταστεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας.



Ο ίδιος επιβεβαίωσε στη Voria.gr ότι είναι υποψήφιος, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή κάποια άλλη υποψηφιότητα, αν και υπάρχει περιθώριο μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας να υποβληθούν κι άλλες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φημολογούνταν κι άλλες υποψηφιότητες, όμως μία είναι εκείνη που συγκεντρώνει πιθανότητες να υποστηριχτεί από τα δύο τρίτα των περιφερειακών συμβούλων για να είναι επιτυχής η εκλογή, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

Κι αυτή για όσους είναι ρεαλιστές είναι του κ. Θεοτόκη, ο οποίος προτείνεται ως υποψήφιος από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του Γιάννη Ιωαννίδη.

Με δεδομένο ότι η παράταξη της πλειοψηφίας του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, «Αλληλεγγύη», δεν έχει –προς το παρόν- άλλο υποψήφιο και με δεδομένη τη δήλωση του ίδιου του περιφερειάρχη πριν από αρκετό καιρό στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις Σέρρες, όταν είχε αποκαλύψει ότι με την παράταξη Ιωαννίδη επρόκειτο να συμφωνήσουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής και τελικά, έπειτα από δυο και πλέον χρόνια να αποκτήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, η υποψηφιότητα Θεοτόκη είναι προφανώς η προτιμητέα.

Την υποψηφιότητα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να στηρίξει και η παράταξη «Πολίτες Μπροστά» της Νιόβης Παυλίδου, ενώ είναι πιθανό να συγκεντρώσει τη στήριξη κι άλλων παρατάξεων, εφόσον δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα κι έτσι ο νέος Συμπαραστάτης να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία.

Ο κ. Θεοτόκης είναι πολιτικά και συνδικαλιστικά πολύ ενεργός, ενώ προσφάτως πρωταγωνίστησε και στην οργάνωση και υλοποίηση του Φεστιβάλ Τουρισμού. Καταγράφει ήδη 30 χρόνια επαγγελματικής πορείας στο χώρο του ποδηλάτου, ενώ από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση στις οργανώσεις νεολαίας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και υπεύθυνος παραγωγικού τομέα του συντονιστικού γραφείου Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Πιερία, ενώ στην προσωπική του ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το μότο: «Εντιμότητα – Αποφασιστικότητα – Αποτελεσματικότητα για να πάμε μπροστά».

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του στην ιστοσελίδα του ως εξής:

«Ένας επαγγελματίας του ποδηλάτου στο 'στίβο' της πολιτικής

Ο Κλεόβουλος Θεοτόκης από το 2001 μέχρι και σήμερα εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Το Μάιο του 2011 εκλέγεται µέλος του ∆.Σ. του Εµπορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης.

Από τον Ιούλιο του 2011 έως Δεκέμβριο 2011 – Εκπροσωπεί το Επαγγελματικό Eπιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Τον Δεκέμβριο του 2011 εκλέγεται Β΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ με ποσοστό 65% από τα μέλη του Δ.Σ.

Τον Φεβρουάριο 2012 εκλέγεται ταμίας της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Μακεδονίας- Θράκης και μέλος της Εθνικής συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Με την δράση του πρωτοστάτησε:

α) στην αναβάθμιση και αλλαγή του περιοδικού «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ»

β) στη διοργάνωση και καθιέρωση της ετήσιας Εκδήλωσης του ΕΕΘ για την «Επιχειρηματικότητα»

γ) στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΕΘ

δ) στην προώθηση και ενίσχυση των θέσεων των επαγγελματιών στους θεσµικούς φορείς και στα όργανα της πολιτείας»