Skip to main content

Η κυβέρνηση σκάβει τον... λάκκο της με το Σκοπιανό

Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, η χάρη που θα κάνουν οι Σκοπιανοί στους... Έλληνες Μακεδόνες και οι αποκαλύψεις του Μίκη Θεοδωράκη.

Όσοι νομίζουν, ότι επειδή στις δημοσκοπήσεις το ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα παρουσιάζεται με μονοψήφια ποσοστά, θα μπορέσουν να περάσουν αβρόχοις ποσί ένα ζήτημα που αποτελεί την ψυχή των Μακεδόνων, θα αντιληφθούν ότι έσκαψαν λάκκο για τον εαυτό τους [οι Βυζαντινοί μάς άφησαν την παροιμία «ο ορύσσων βόθρον εν αυτώ εμπεσούται»].

Όλη η αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. εξαντλείται τι θα πει ο Καμμένος; Σημεία και τέρατα έχουν συμβεί, με τους λόγους του πρωθυπουργού, κανείς δεν τα πρόσεξε; Ο πρωθυπουργός ήδη τους αναγνώρισε ως Μακεδόνες, αλλά απλώς όχι ως μοναδικούς [Μιλάω για τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα. Αν δεν τα υπερασπίζονταν, τι θα έλεγε;]

Ο δε ΥΠΕΞ των Σκοπίων, μας ενημέρωσε ότι κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας. Μάλιστα, στον σκοπιανό Τύπο δημοσιεύεται, ότι θα μας κάνουν τη χάρη να αποκαλείται μεν η περιοχή μας Μακεδονία, αλλά με το πρόθεμα Ελληνική. Έτσι, για να ξεχωρίζουμε, εμείς θα είμαστε οι Ελληνομακεδόνες. [Ότι οι Μακεδόνες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι Έλληνες, δεν το σκέφθηκε ο Σλάβος Υπουργός].

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποκαλύπτει την βρομερή τακτική της κομμουνιστικής ιδεοληψίας: «Ο Τίτο μου ζήτησε να γράψω τη μουσική για μια Σκοπιανή ταινία. Όταν διάβασα το σενάριο, το οποίο εμφάνιζε εμάς τους Έλληνες ως κατακτητές της Θεσσαλονίκης και καταπιεστές των κατοίκων της, τότε όχι μόνο αρνήθηκα να γράψω τη μουσική αλλά είχα και το θάρρος να έρθω σε έντονη αντιπαράθεση με τον Τίτο.

» Διότι διαπίστωσα ότι ήταν ο ίδιος που θεωρούσε ότι αφού η Μακεδονία "η δική του" ήταν ιστορική αναγκαιότητα σύμφωνα με τη δική του "κομμουνιστική" αντίληψη, νομιμοποιείτο να δημιουργήσει ένα κομμουνιστικό κράτος σε βάρος μιας χώρας καπιταλιστικής όπως ήταν η Ελλάδα.

» Οι σχέσεις μας τότε διαταράχθηκαν, ιδίως όταν του τόνισα ότι δεν έπρεπε αυτός που έθεσε την πατρίδα του πάνω από τη Μόσχα και τον Στάλιν να μη μπορεί να εκτιμήσει τον δικό μου πατριωτισμό που κι εγώ έχω το θάρρος να τον θέτω πάνω απ’ όλα».

Για να μη ξεχνάμε, και το ΚΚΕ είχε την ίδια στρατηγική για τη Μακεδονία και τη Θράκη, που την «κατέκτησε η αθηναϊκή μπουρζουαζία», όπως είχε γράψει ο Ριζοσπάστης. Και καλούσε τον μακεδονικό και θρακικό λαό να αποτινάξει τον ζυγό των Ελλήνων.

Δεν παίζονται οι Τούρκοι. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, στο αίτημα των Γερμανών για απελευθέρωση Γερμανού υπηκόου, που η φυλάκισή του στην Τουρκία έχει πολιτικά κίνητρα, απαντά αρνητικά: «Σας διαβεβαιώνω ότι η περίπτωση Γιουτσέλ δεν έχει πολιτικά κίνητρα. Αλλά δεν μπορώ να παρέμβω στη δικαιοσύνη για να το λύσω». Σωστός… Οι αχυράνθρωποι που έβαλε στα Δικαστήρια να δικάζουν ο Ερντογάν, είναι ανεξάρτητοι και κανείς δεν επεμβαίνει.

Μήπως η Ντόρα, πρέπει να κάνει μαθήματα πολιτικής στον υιό της, να αποβάλει τουλάχιστον την ελιτίστικη έπαρση του γόνου πολιτικής οικογένειας; Τα όσα "προοδευτικά" υποστηρίζει θα κριθούν άλλη ώρα. Όμως ο Μπακογιάννης είπε ότι «με το Σκοπιανό χτίζονται πολιτικές καριέρες, κι ας γκρεμίζεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό». Μόνον τον Καμμένο εννοούσε, για να προστατεύσει την μαμά, ή και τον Τζιτζικώστα, την Καϊλή, ακόμη και τον Μίκη Θεοδωράκη;