Skip to main content

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ για τα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

Σε όλες τις φάσεις και όλες οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τον αστυνομικό, ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων.

Στα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών για τους πλειστηριασμούς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στον realfm 97,8 .

"Ή θέση μας όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών είναι σαφής από τον Σεπτέμβριο... Μπήκαμε στο διοικητικό συμβούλιο, πήραμε τις αποφάσεις μας και είπαμε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα μπει σε αυτή τη διαδικασία να δούμε εικόνες των αστυνομικών να τους βάζουν σε σπίτια, να παίρνουν τις περιουσίες του κόσμου και να είναι ο αστυνομικός αυτός που φεύγει από τον ρόλο του, εμείς θα αντιδράσουμε σαν συνδικάτο και θα συγκρουστούμε" είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

"Βλέπουμε κάποιες ομάδες πολιτών, οι οποίες πάνε σε γραφεία συμβολαιογράφων για να προκαλέσουν κάποια αναστάτωση. Πάνε εκεί ώστε να δείξουν την αγανάκτηση τους. Η αστυνομία εκεί πρέπει να βρίσκεται... Η στάση της αστυνομίας σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι κατά. Εμάς στην αστυνομία σε όλες τις φάσεις και όλες οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τον αστυνομικό, είτε για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα. Ο ρόλος τους αστυνομικού δεν είναι αυτός που βλέπουμε σε πάρα πολλές φάσεις, ο ρόλος του αστυνομικού είναι η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος".