Skip to main content

Ο Προβόπουλος νέος πρόεδρος της θυγατρικής της Eurobank στη Βουλγαρία

Η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, κατόπιν της σχετικής έγκρισης των αρχών της γειτονικής χώρας.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής της Eurobank στην Βουλγαρία (Postbank) αναλαμβάνει ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος.

Η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, κατόπιν της σχετικής έγκρισης των αρχών της γειτονικής χώρας.

Ο επικεφαλής της Eurobank, Nίκος Καραμούζης, υποστήριξε ότι «η πολύχρονη παρουσία η εμπειρία και η βαθιά γνώση του κ. Προβόπουλου, στα θέματα του τραπεζικού τομέα, και ιδιαίτερα σε θέματα διεθνούς εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προσδίδουν ιδιαίτερη αξία και συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας εκτός Ελλάδος.

Η εμπειρία του από την επιτυχή διαχείριση της κρισιμότερης ίσως περιόδου, για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι πολύτιμη, συμπλήρωσε και κατέληξε, τονίζοντας ότι η συμβολή του στη διαφύλαξη της σταθερότητας των ελληνικών τραπεζών και ιδιαίτερα στην προστασία των καταθέσεων υπήρξε καθοριστική».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας υπερθεμάτισε ότι πρόκειται για «μια προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους με μακρά επιτυχημένη διαδρομή στην ελληνική οικονομική και χρηματοπιστωτική αγορά, που χαίρει ευρείας αποδοχής και εκτίμησης στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον τραπεζικό τομέα και το σύνολο των θεσμικών φορέων  με τους οποίους συνεργάσθηκε από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε».

Σημειώνεται ότι προσφάτως, η Eurobank εξαγόρασε το σύνολο του τραπεζικού δικτύου της Alpha Bank στην Βουλγαρία, το οποίο ενσωματώθηκε στην Postbank.