Skip to main content

Ο Τσίπρας μπορούσε να κάνει μια βόλτα από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Η στήριξη Τσίπρα στον Μπουτάρη με λόγο διχαστικό, οι πιέσεις των Αμερικανών για το Σκοπιανό και το δούλεμα με τον «Έφιππο Πολεμιστή»

Φαντάστηκα ότι ο πρωθυπουργός, ερχόμενος στην Θεσσαλονίκη, θα έκανε μια βόλτα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ή στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ή στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου Αίμου, να μάθει λίγα πραγματάκια για το Σκοπιανό. Ίσως όμως αγνοεί την ύπαρξη αυτών των Ιδρυμάτων, ίσως μελετά κι αυτός, όπως ο Δουζίνας, από φιλοβουλγαρικές πηγές, και θεωρεί το Ίλιντεν… αγροτική εξέγερση!.

Αλλά, προτίμησε επικοινωνιακά παιχνιδάκια, και προβολή του Μπουτάρη ως υποψήφιου δημάρχου υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναμενόμενη υποστήριξη, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται προσωπικοτήτων τέτοιων που να προτιμηθούν από τους Θεσσαλονικείς. Και μας είπε, ότι υπό τον Μπουτάρη θα συγκροτηθεί "Δημοκρατικό μέτωπο", για να μείνει πίσω η μαυρίλα.

Ο Καλαφάτης επομένως, μετέχει κάποιου μαύρου μετώπου, εγκληματικού, και η παρουσία του Μπουτάρη θα τον εμποδίσει να εφαρμόσει τα εγκληματικά του σχέδια. Συνειδητή εμφυλιοπολεμική, διχαστική πολιτική, σε βάρος της ενότητας του λαού. [Σε ποια χώρα ζούμε, και σε ποια εποχή; Επειδή είχε πει ο Ζαχαριάδης "τα όπλα παρά πόδας", αυτοί τα σήκωσαν;]

Χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός "ανόητους" όσους λένε ότι πάει να δώσει κάτι στη διαπραγμάτευση, και όχι να πάρει. Και επιμένει ότι είναι επιτυχία η προσθήκη προθέματος πριν από τον όρο Μακεδονία, που θα αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά, ο αλυτρωτισμός βρίσκεται στον ίδιο τον όρο Μακεδονία, και όσες αλλαγές γίνουν, αφού αυτός θα υπάρχει, οποιαδήποτε συμφωνία υπογραφεί, θα είναι βλαπτική των εθνικών συμφερόντων, επειδή το θέλουν Αμερικανοί και Γερμανοί. Κατά τον πρωθυπουργό, ανόητος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ανόητοι ήταν ο Ελύτης και ο Μανόλης Ανδρόνικος, ανόητοι ήσαν επίσης ο Κωσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έξυπνοι είναι ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς, ο Καρανίκας…

Για να αποδώσω όμως δικαιοσύνη, πρέπει να πω όντως είναι έξυπνος ο πρωθυπουργός. Πώς θα μπορούσε άλλωστε ένας ανόητος να ξεγελάσει έναν ολόκληρο λαό, ότι θα σκίσει το Μνημόνιο, και αντ’ αυτού να του φέρνει άλλα 100 δισεκατομμύρια χρέος;

Mόνο κατ’ όνομα θα είναι η έξοδος από τα μνημόνια, αναφέρει σε κεντρικό της θέμα η ιστοσελίδα Politico, η οποία στη συνέχεια περιγράφει την ανησυχία των πιστωτών για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών και για το κατά πόσον η Ελλάδα θα τηρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Είπε ο Ν. Κοτζιάς ότι οι Αμερικανοί δεν μας πιέζουν. Και γράφει ο Σταύρος Λυγερός, έχοντας έγκυρες πληροφορίες από την Ουάσιγκτον: «Ο παράγοντας που ουσιαστικά αναβίωσε τις διαπραγματεύσεις ήταν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι. Το μήνυμά τους και στις δύο πλευρές ήταν πως στη συνάντηση της Νέας Υόρκης πρέπει να βρεθεί λύση. Προειδοποίησαν τον Ζάεφ πως εάν προκύψει αδιέξοδο η ΠΓΔΜ θα μείνει για χρόνια εκτός ΝΑΤΟ και χωρίς ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Προειδοποίησαν και την Αθήνα ότι εάν δεν τηρήσει εποικοδομητικά στάση θα της επιρρίψουν την ευθύνη». Αυτό δεν θεωρείται πίεση!

Χοντρό δούλεμα από τους Σκοπιανούς. Επιτροπή του αρμόδιου υπουργείου προέβη σε αναθεώρηση του σχεδίου και έχει ήδη συστήσει την απομάκρυνση του μνημείου "Έφιππος Πολεμιστής" [του Μεγάλου Αλεξάνδρου]. Προσέξτε: Τι θα πει θα απομακρυνθεί; Πρόκειται δηλαδή να επαναφερθεί; Δεν θα καταστραφεί; Γιατί δεν θα καταστραφεί, αφού είπαν "τέρμα ο μακεδονισμός";