Skip to main content

«Όχι» στον ΠΑΟΚ για αναβολή της εκδίκασης, αλλά με αστερίσκο

Ο Δικέφαλος του Βορρά, που εκπροσωπείται από πέντε δικηγόρους, ζήτησε αναβολή, αιτούμενος την κλήση του ρέφερι για να παραστεί στην εκδίκαση

Μη αποδεκτό, εν μέρει, έκανε ο δικαστής Καποδίστριας το αίτημα του ΠΑΟΚ για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης του ντέρμπι με την ΑΕΚ που διεκόπη στο 90ό λεπτό, λόγω της απουσίας του διαιτητή της αναμέτρησης, Γ. Κομίνη. 

Ο Δικέφαλος του Βορρά, που εκπροσωπείται από πέντε δικηγόρους, ζήτησε αναβολή, αιτούμενος την κλήση του ρέφερι για να παραστεί στην εκδίκαση. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, ο δικαστής αποφάσισε να συνεχιστεί σήμερα η διαδικασία, ωστόσο επιφυλάχθηκε για το αίτημα του ΠΑΟΚ για εκ νέου κλήτευση του διαιτητή. «Θα προχωρήσουμε την αποδεικτική διαδικασία και θα κρίνουμε μετά. Επιφυλασσόμαστε. Αν προκύψουν νέα στοιχεία, θα έχετε δικαίωμα να εκφράσετε τις θέσεις σας, είτε με υπόμνημα είτε σε ζωντανή διαδικασία», είπε ο κ. Καποδίστριας.

Ο ΠΑΟΚ έκανε λόγο για μη δίκαιη δίκη, εφόσον δεν είναι παρών ο διαιτητής του αγώνα, ώστε να δώσει τις εξηγήσεις του. «Μας στερεί ένα πρωτάθλημα ο κ. Κομίνης και πρέπει να είναι εδώ να δώσει απαντήσεις σε όλους. Δεν θα είναι δίκαιη η κρίση χωρίς την παρουσία του διαιτητή», είπε ο Λ. Σημαιοφορίδης, δικηγόρος του Δικεφάλου, και πρόσθεσε: «Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει ο Κομίνης να μας διευκρινίσει γιατί το φύλλο αγώνος είναι αναληθές. Εμείς θεωρούμε ότι υπαίτια για την διακοπή του αγώνα είναι η ΑΕΚ».

Από την πλευρά του, ο επίσης δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχ. Μαυρομάτης, είπε ότι «η κατάθεση Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Δεν μας καλύπτει η απάντησή του. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και την κλήση του Κομίνη οποιαδήποτε μέρα μπορεί». «Υποπίπτει σε απρέπεια αν δεν έρθει ο διαιτητής», είπε ο τρίτος δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λ. Μπίρδας.

Ο κ. Καποδίστριας εκείνη τη στιγμή είπε πως δεν μπορεί να γίνει βίαιη προσαγωγή του κ. Κομίνη, αν και τόνισε πως καταλαβαίνει τις ενστάσεις του Δικεφάλου.

Τι είπε η ΑΕΚ

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ δεν ήταν υπέρ της αναβολής και ζήτησε να εκδικαστεί άμεσα η υπόθεση. Μάλιστα επικαλέστηκε και την έγγραφη κατάθεση του διαιτητή Αρετόπουλου για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

«Θα υπενθυμίσουμε στο δικαστήριό σας ότι το πρωτάθλημα διεκόπη εξαιτίας αυτών των γεγονότων και γι' αυτό τώρα δεν παίζουν οι ομάδες. Υπάρχει μία έκρυθμη κατάσταση που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο. Οποιαδήποτε αναβολή δεν θα είναι καλή για το πρωτάθλημα. Πρέπει να γίνει άμεση εκδίκαση. Αναβολή έστω και ωρών θα είναι κατά της υπόθεσης και κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου», τόνισε μεταξύ άλλων η νομική εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου.

Να σημειωθεί ότι στην εκδίκαση οι Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ δεν είναι παρόντες, εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαιτητής Κομίνης δεν προσήλθε σήμερα στα γραφεία της Super League όπου εκδικάζεται η υπόθεση, επικαλούμενος «προσωπικούς - οικογενειακούς λόγους».