Skip to main content

Οδηγός ταξί επιχείρησε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο αλλοδαπών

Αστυνομικοί πέτυχαν στο Κιλκίς τη σύλληψη διακινητή - οδηγού ταξί και απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση 4 συνολικά αλλοδαπών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση πέτυχαν τη σύλληψη διακινητή και απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση 4 συνολικά αλλοδαπών.

Πρόκειται για έναν 56χρονο οδηγό ταξί, σε βάρος του οποίου, σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, στην Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) συνιδιοκτησίας του 56χρονου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 4 αλλοδαπούς (υπήκοοι Συρίας και Πακιστάν).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο άντρας, παρέλαβε τους αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να τους μεταφέρει πλησίον της μεθοριακής γραμμής, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε ότι ένας εκ των παραπάνω αλλοδαπών στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, ενώ για τους άλλους τρεις αλλοδαπούς διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής τους στο Νομό Κιλκίς.   

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.530 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 56χρονου οδηγού, καθώς και το παραπάνω όχημα ως μέσο μεταφοράς.  Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.