Skip to main content

Και οι τρεις μνηστήρες του ΟΛΘ κατέθεσαν βελτιωμένες προσφορές

Απο τη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου θα κριθεί το εάν θα υπάρξει και τρίτος γύρος. Σενάρια για συνεργασίες της επόμενης ημέρας.

Τρεις προσφορές, βελτιωμένες, κατατέθηκαν τελικώς σήμερα, για το 67% της ΟΛΘ A.E. που πωλεί το ελληνικό δημόσιο.

Η αναμονή τράβηξε μέχρι αρκετά αργά το μεσημέρι, καθώς οι κινήσεις που έγιναν στον πρώτο γύρο των δεσμευτικών προσφορών έκαναν σκεπτικούς κάποιους από τους υποψηφίους επενδυτές, αυτούς τους τρεις δηλαδή που έφτασαν ως αυτό το στάδιο του διαγωνισμού και συγκεκριμένα: Την P&O της Dubai Ports World, την ICTS και την κοινοπραξία DIEP- CMA CGM- Ιβάν Σαββίδη.

Το ενδιαφέρον βεβαίως τώρα στρέφεται στο άνοιγμα των βελτιωμένων προσφορών, που δεν έγινε σήμερα και θα γίνει τη Δευτέρα και με τον έλεγχο των proof of funds των υποψηφίων.

Τότε θα διαπιστωθούν τυχόν εκπλήξεις όσον αφορά τα προσφερόμενα τιμήματα όπως και το εάν θα υπάρξει τρίτος γύρος και μεταξύ ποιών σε περίπτωση που η μεγαλύτερη προσφορά και η δεύτερη, έχουν διαφορά κάτω του 10%.

Εν τω μεταξύ, τα σενάρια συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν ενώ υπάρχει η πληροφορία ότι ένας εκ των τριών που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά τα έχει ήδη «βρει» με υποψήφιο επενδυτή που εκδήλωσε ενδιαφέρον στην πρώτη φάση αλλά τελικά δεν έκανε το τελικό βήμα στη φάση των δεσμευτικών προσφορών.

Όπως και να έχει το πράγμα, το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό πώλησης της ΟΛΘ A.E. κορυφώνεται και μέχρι τα μέσα Μαΐου εκτιμάται ότι θα ανακηρυχθεί ο προσωρινός πλειοδότης.