Skip to main content

Ομπάμα: Η άποψη Τραμπ περί καταστροφής της Αμερικής δεν ευσταθεί

Δεν θα λάβουμε τις σωστές αποφάσεις εάν εκείνες βασίζονται στους φόβους που δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα, υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το σκηνικό Αποκάλυψης που περιέγραψε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην Αμερική σήμερα δεν «ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» που βιώνουν οι Αμερικανοί πολίτες δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτή η ιδέα σύμφωνα με την οποία η Αμερική βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, αυτή η άποψη της βίας και του χάους που επικρατούν παντού, δεν ανταποκρίνεται πραγματικά σε αυτό που βιώνουν οι πολίτες» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

«Δεν θα λάβουμε τις σωστές αποφάσεις εάν εκείνες βασίζονται στους φόβους που δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Στην Αμερική τα ποσοστά βίας είναι πολύ μικρότερα σε σύγκριση με 20 ή 30 χρόνια πριν και η μετανάστευση αποτελεί πολύ λιγότερο ένα πρόβλημα σε σύγκριση με 20 ή 30 χρόνια πριν όμως και σε σύγκριση με την εποχή που εγώ εξελέγην πρόεδρος», παρά το ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι επιλύσαμε όλα μας τα προβλήματα» τόνισε ο Ομπάμα.

«Αναφορικά με την εγκληματικότητα, το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων στην Αμερική μειώθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας μου σε σύγκριση με τις 3 ή 4 προηγούμενες δεκαετίες» πρόσθεσε.

Σε σχέση δε με τον αριθμό των αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι είναι «σημαντικά μικρότερος σε σύγκριση με εκείνον κατά τη διακυβέρνηση του Ρόναλντ Ρίγκαν».

«Αυτά είναι γεγονότα. Αυτά είναι δεδομένα» επέμεινε ο ίδιος.

Σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ «μειώθηκε σήμερα κατά δύο τρίτα σε σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης του Ρόναλντ Ρίγκαν» υπογράμμισε ο Ομπάμα.

«Καταγράφουμε πολύ λιγότερους παράτυπους εργαζόμενους που διασχίζουν τα σύνορα σε σύγκριση με την δεκαετία του 1980 ή του 1990 ή όταν ο Τζορτζ Μπους ήταν πρόεδρος. Αυτό είναι ένα γεγονός» σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.