Skip to main content

Πάχτας: Στοχοποιήθηκα πανελλαδικά ως δολοφόνος από τον Καμμένο

Αν ζητούσε συγγνώμη φυσικά θα τη δεχόμουν, αλλά ο άνθρωπος είναι ανεκδιήγητος, είναι αμετανόητος, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη.

Την απόφαση του δικαστηρίου και την αθώωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την προτροπή προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη σχολίασε ο Χρήστος Πάχτας, σημειώνοντας πως «στοχοποιήθηκε πανελλαδικά ως δολοφόνος».

«Το χθεσινό Μονομελές Πρωτοβάθμιο εκτίμησε ότι ο Καμμένος έκανε πλάκα με τη δήλωσή του, ότι το είπε, αλλά δεν το εννοούσε. Το είπε, αλλά κάτι άλλο ήθελε να πει, όχι ακριβώς αυτό... Δεν θα κρίνω την απόφαση, θα την κρίνει κάθε πολίτης, που θα μπει στην θέση μου. Υπάρχουν δεκάδες απλοί πολίτες που έχουν καταδικαστεί για ανάλογες δηλώσεις, Ο κ. Καμμένος όμως όχι, αθωώθηκε. Λες και εξαφανίστηκε η επίμαχη δήλωση. Η έννοια και το μήνυμα δυστυχώς της προτροπής για λιντσάρισμα δεν έχει χαθεί», είπε ο κ. Πάχτας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6,   

Όπως είπε ο κ. Πάχτας, είχε κάνει αγωγή κατά του κ. Καμμένου για τις επίμαχες δηλώσεις και είχε δικαιωθεί πλήρως, καθώς ο κ. Καμμένος είχε καταδικαστεί. Το χθεσινό δικαστήριο, αφορούσε σε αυτεπάγγελτη δίωξη για το ποινικό σκέλος.

«Το δικαστήριο με ρώτησε, όπως κι εσείς, αν ο κ. Καμμένος αισθάνθηκε τόσο καιρό την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί μου, δυστυχώς η απάντηση είναι όχι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αμετανόητος τις αμέσως επόμενες μέρες είχε κληθεί σε τηλεοπτικά πάνελ και σε συνεντεύξεις και τον ρώταγαν συνέχεια και αυτός επέμενε. Έλεγε ο κ. Καμμένος μεταξύ άλλων τότε, ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή ποτίζαμε τους κατοίκους της περιοχής και τα παιδιά με αρσενικό και μας παρουσίαζε ως δολοφόνους στην περιοχή, γι' αυτό και προέτρεπε να μας λυντσάρουν. Κι αυτό γινόταν την εποχή μάλιστα που ήταν έκρυθμη η κατάσταση στο Δήμο Αριστοτέλη, με καμένα αυτοκίνητα, λεηλασίες κτιρίων, ακόμη και του Δημαρχείου, το δικό μου αυτοκίνητο κάηκε. Το πρωτοφανές είναι, ότι το Α.Τ. Ιερισσού καταστράφηκε και δεν ξαναλειτούργησε ποτέ...».

«Ερωτήθηκε χθες από την εισαγγελέα ο κ. Καμμένος αν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μία συγγνώμη, η απάντηση ήταν όχι, ο άνθρωπος είναι αμετανόητος. Υπάρχει μία συνειδητή επιλογή, δυστυχώς. Στοχοποιήθηκα πανελλαδικά ως δολοφόνος κατοίκων και παιδιών, μέσω ενός αρσενικού, που δεν υπάρχει, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ήρθε και προστέθηκε η δήλωση Καμμένου, που ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Η κατηγορία δεν προήλθε από έναν ανώνυμο υβριστή του διαδικτύου, αλλά από έναν αρχηγό κόμματος. Στοχοποιήθηκα πανελλαδικά, από τον μετέπειτα υπουργό εθνικής άμυνας, όχι από κάποιον τυχαίο.

Αν ζητούσε συγγνώμη φυσικά θα τη δεχόμουν, αλλά ο άνθρωπος είναι ανεκδιήγητος, είναι αμετανόητος. Είναι ένας αρχηγός κόμματος, που δεν μπορεί να υπηρετήσει τη δημοκρατία» κατέληξε ο κ. Πάχτας.