Skip to main content

Ρωσική απόβαση τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

Υψηλές παρουσίες και πάνω από 100 εταιρείες από την τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ. Συνέδρια, εκδηλώσεις, εφευρέσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Περισσότερες από 100 ρωσικές εταιρείες θα προβάλουν τα επιτεύγματα της χώρας τους σε τομείς όπως η παραγωγή ενέργειας, η μηχανολογία, η γεωργία, οι κατασκευές, οι μεταφορές, το εμπόριο και η εφοδιαστική αλυσίδα στο πλαίσιο της ρωσικής συμμετοχής στην 81η ΔΕΘ, όπου η Ρωσία θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Οι 100 αυτές εταιρείες είναι μόνο ένα τμήμα των Ρώσων εκθετών που θα βρεθούν στη φετινή διοργάνωση, στο ρωσικό περίπτερο, επιφάνειας άνω των 3.000 τ.μ. Η κεντρική ιδέα της ρωσικής παρουσίας στην Έκθεση θα είναι η προώθηση προϊόντων που παράγονται στη Ρωσία, η παρουσίαση της τεχνολογίας και των υπηρεσιών της χώρας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων στον βιομηχανικό τομέα της ρωσικής οικονομίας. Μάλιστα, στο ρωσικό περίπτερο θα παρουσιαστούν κάποια μοναδικά προϊόντα, αλλά και ρωσικές εφευρέσεις που θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ρωσίας ως τιμώμενης χώρας στην 81η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου διμερές συνέδριο, όπου θα αναπτυχθεί ο ελληνορωσικός διάλογος τόσο για θέματα επιχειρείν όσο και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου η ατζέντα περιλαμβάνει επιχειρηματικές συναντήσεις, με επισκέψεις των Ρώσων σε εταιρείες, συνεργατικούς σχηματισμούς και αγροβιομηχανικά πάρκα. Στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί βιομηχανικό φόρουμ εστιασμένο στην παραγωγή τροφίμων και ποτών, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου φόρουμ για την τουριστική βιομηχανία, με αιχμή την αξιοποίηση νέων μηχανισμών αύξησης των αμοιβαίων τουριστικών ροών. Παράλληλα στις 11 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί workshop για τις μεταφορές/συγκοινωνίες.

Σε όλες αυτές τις παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρξει υψηλή θεσμική εκπροσώπηση από τη Ρωσία, αλλά και από την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.