Skip to main content

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Βαρουφάκης - Ντάισελμπλουμ

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί αποκαλύπτει πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος του Eurogroup παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο πριν από την έναρξη του Εurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

Το περιστατικό αποκαλύπτει σε ντοκιμαντέρ του ανταποκριτή της Liberation στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρεμέρ, ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος ήταν αυτός που παρενέβη προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Όπως αναφέρει ο Κατρεμέρ, μετά το τέλος της συνέντευξης που έκανε στον Γάλλο Επίτροπο, του ζήτησε να του αναφέρει ένα ανέκδοτο περιστατικό που τον σημάδεψε κατά τη διάρκεια των των πολύμηνων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα.  

«Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης [στις 16 Φεβρουαρίου] ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη και εμένα [...] Παραλίγο να παλέψουν. Κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο ότι είναι ψεύτης. Χρειάστηκε να μπω ανάμεσά τους [...] Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό», ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι ο Κατρεμέρ, είχε αναφερθεί σε αυτό το περιστατικό λίγο μέρες αφότου έλαβε χώρα σε άρθρο του στη Liberation, αλλά τότε ο Γιάννης Βαρουφάκης το είχε διαψεύσει.