Skip to main content

Παραμονή των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων θα ζητήσει η ΚΕΔΕ

Σειρά πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους δεσμεύτηκε να ξεκινήσει ο Γιώργος Πατούλης.

Εξάμηνη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων θα ζητήσει από την κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ύστερα από συνάντηση μεταξύ της επιτρπής των συμβασιούχων και της ΚΕΔΕ, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης, Βαγγέλης Πάνου, μετέφερε μήνυμα του προέδρου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ είναι:

- Κατάθεση αιτήματος τουλάχιστον εξάμηνης παράτασης των συμβάσεών τους, καθώς δεν αναμένεται η άμεση ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ

- Συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους

- Αναζήτηση από κοινού νομοθετικής πρότασης που θα συμβάλει στην διασφάλιση των θέσεων από τους ίδιους τους συμβασιούχους

Σημειώνεται ότι η 27η  Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και αποστολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες οι συμβασιούχοι αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.