Skip to main content

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών σε μάθημα στη Νομική του ΑΠΘ (φωτο)

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν φυλλάδια, κόλλησαν μία αφίσα ενώ έγραψαν και συνθήματα με σπρέι σε τοίχους του Πανεπιστημίου.

Εισβολή στο κτήριο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε αίθουσα εν ώρα διδασκαλίας πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, ομάδα αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν φυλλάδια, κόλλησαν αφίσα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι σε τοίχους του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να στείλουν «ένα ελάχιστο μήνυμα αλληλεγγύης στους εκατοντάδες κρατούμενους και κρατούμενες που βιώνουν καθημερινά την συνθήκη του εγκλεισμού και τη φρικαλαιότητα που ακούει στο όνομα σωφρονισμός μέσα από τα κολαστήρια της δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου επιλέξαμε να παρέμβουμε στο κτίριο της Νομικής και συγκεκριμένα στην αίθουσα όπου διδάσκεται το μάθημα της Σωφρονιστικής, στέλνοντας ένα ελάχιστο μήνυμα αλληλεγγύης στους εκατοντάδες κρατούμενους και κρατούμενες που βιώνουν καθημερινά την συνθήκη του εγκλεισμού και τη φρικαλαιότητα που ακούει στο όνομα σωφρονισμός μέσα από τα κολαστήρια της δημοκρατίας.

Ο σωφρονισμός είναι μια συνθήκη που δε τη διδάσκεις. Την βιώνεις και γι΄ αυτό την εχθρεύεσαι. Αλήθεια όμως, τί ακριβώς διδάσκουν σε αυτό το μάθημα; Τον εξευτελισμό και την ασέβεια προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Την απώλεια και καταπάτηση κάθε στοιχειώδους δικαιώματος, κερδισμένου με αιματηρούς αγώνες; Την ταπείνωση; Την κοινωνική απομόνωση και τον στιγματισμό; Την εκδικητική τιμωρία, την υποταγή και τον εκφοβισμό ακόμα και όσων βρίσκονται εκτός των τειχών για να παραδειγματιστούν; Από πότε όλα αυτά είναι αντικείμενο μελέτης και διδασκαλίας και όχι αιτίες πολέμου.

Το τελευταίο διάστημα οι κρατούμενοι των ελληνικών κολαστηρίων στέλνουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης ενάντια στην επερχόμενη ψήφιση του νέου ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα ανοίγοντας έναν κύκλο κλιμακούμενων κινητοποιήσεων. Θα μας βρούν δίπλα τους, μέχρι την καταστροφή και της τελευταίας φυλακής. Μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι.

Η δικτατορία του εγκλεισμού, είναι ο καθρέφτης της δημοκρατίας.
Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, κατάληψη Terra Incognita, ταµείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών Θεσσαλονίκης, κατάληψη 111, συντρόφισσες και σύντροφοι».