Skip to main content

Πατουλίδου – Περιστέρη: Και την επόμενη πενταετία με Τζιτζικώστα

Στην εκδήλωση του Θ. Καράογλου για τις γυναίκες, οι δυο συνεργάτιδες του περιφερειάρχη ήταν ξεκάθαρες: Με Τζιτζικώστα και το 2019.

Μια εκδήλωση για τις γυναίκες με πρωταγωνίστριες γυναίκες οργάνωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, αλλά τελικά πρωταγωνιστής αποδείχτηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Φυσιολογικό, αν κάποιος αναλογιστεί ότι τα κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης του κ. Καράογλου για τις γυναίκες είναι του στενού περιβάλλοντος του κ. Τζιτζικώστα.

Βούλα Πατουλίδου και Κατερίνα Περιστέρη έπλεξαν το εγκώμιο του περιφερειάρχη και έστειλαν (όχι τυχαία) σαφές μήνυμα πως και μετά το 2019 συνεχίζουν με τον κ. Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλλον δεν χαροποίησαν και ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη, Θόδωρο Καράογλου, ο οποίος φρόντισε να επαναλάβει τη διάθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εφόσον ο κ. Τζιτζικώστας επιλέξει να είναι αλλού υποψήφιος, «όπως ακούγεται». Κι ας είχε προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση Τζιτζικώστα μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου ζήτησε από όσους αντιπεριφερειάρχες δεν προτίθενται να τον ακολουθήσουν στη διεκδίκηση της Περιφέρειας το 2019 να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Επειδή όμως φαίνεται ότι όσες φορές και να το πει ο περιφερειάρχης ορισμένοι δεν πείθονται, δοκίμασαν να το πουν οι κ.κ. Πατουλίδου και Περιστέρη με το δικό τους τρόπο.

«Οι γυναίκες μαζί ενωμένες μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετυχαίνουμε τα πάντα. Και όλοι μαζί ενωμένοι με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα θα ξανακερδίσουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2019», είπε η κ. Πατουλίδου.

«Αν δεν είχε πιστέψει ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, αν δεν είχε εξασφαλίσει τα πρώτα 100.000 ευρώ, αν δεν είχε μεσολαβήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού, αν δεν το χρηματοδοτούσε τώρα με 1,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το έργο δεν θα είχε προχωρήσει. Για εμένα το γεγονός ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχίζει και την επόμενη πενταετία στην Περιφέρεια είναι εγγύηση για την ολοκλήρωση του έργου».

Να θυμίσουμε ότι η κ. Πατουλίδου ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και η κ. Περιστέρη ως άμισθη ειδική σύμβουλος του περιφερειάρχη για θέματα πολιτισμού, είναι από τις πιο στενές συνεργάτιδες του κ. Τζιτζικώστα. Κάτι περισσότερο θα ξέρουν...