Skip to main content

Πατουλίδου: Ο Μπουτάρης να αποποιηθεί του τίτλου του Δημάρχου

Να συνεχίσει τον κατήφορο μόνος του χωρίς να παρασέρνει και τον θεσμό του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, κάλεσε τον κ. Μπουτάρη η αντιπεριφερειάρχης.

«Ανεπίτρεπτο ένας δημόσιος λειτουργός να καλύπτει την γύμνια του με το πέπλο της αυτοπροβολής με κάθε θυσία, ακόμα και αυτής των εθνικών συμφερόντων», είπε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Όπως είπε η ίδια, «η πολιτική γύμνια και απομόνωση οδηγεί στον αυτοεξευτελισμό. Είναι προσωπική επιλογή»

«Είναι όμως ανεπίτρεπτο ένας δημόσιος λειτουργός να καλύπτει την γύμνια του με το πέπλο της αυτοπροβολής με κάθε θυσία, ακόμα και αυτής των εθνικών συμφερόντων», συμπλήρωσε η ίδια και πρόσθεσε: «Δεν εξηγείται αλλιώς το συνεχιζόμενο παραλήρημα ενός ανθρώπου-διαμορφωτή πολιτικών σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας».

«Ο κ. Μπουτάρης παραπαίει και είναι θλιβερό. Αφού όμως το αποφάσισε ας συνεχίσει τον κατήφορο μόνος του χωρίς να παρασέρνει και τον θεσμό του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης. Αν θέλει να είναι ο σταρ της πόλης και των New York Times, να αποποιηθεί του τίτλου του Δημάρχου», είπε η κ. Πατουλίδου και κατέληξε:

«Τα εκατομμύρια πολιτών της Μακεδονίας αισθάνονται προσβεβλημένοι και εν τέλει αρχίζουν να ανησυχούν για τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Πέρα από αυτές τις εξηγήσεις άλλη δε μπορεί να δοθεί για να δικαιολογήσει την συγχυτικές απόψεις του περί “μακεδονικής ονοματολογίας”».