Skip to main content

Πατουλίδου: Θα παλέψουμε να μη σταματήσει η γραμμή για τα νησιά

Εάν δεν στηρίξουμε όλοι το συγκεκριμένο δρομολόγιο, τότε να μην κλαιγόμαστε ότι η Θεσσαλονίκη είναι απομονωμένη, είπε η αντιπεριφερειάρχης

«Θα παλέψουμε να μην σταματήσει το δρομολόγιο. Όσο περισσότερος κόσμος το γνωρίζει, τόσο καλύτερα θα είναι», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 96,5 η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, αναφερόμενη στα σημερινά εγκαίνια των θαλάσσιων δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη για Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Όπως τόνισε η κα. Πατουλίδου, το βασικό ζητούμενο είναι η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή να παραμείνει για περισσότερο από τον έναν χρόνο τον οποίο προβλέπει η συμφωνία του ιδιώτη με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Εάν δεν το στηρίξουμε όλοι, τότε να μην κλαιγόμαστε ότι η Θεσσαλονίκη είναι απομονωμένη», διεμήνυσε η ίδια, σχολιάζοντας καταγγελίες πολιτών την περσινή καλοκαιρινή περίοδο πως ορισμένοι τουριστικοί πράκτορες πωλούσαν στους Θεσσαλονικείς πακέτα με ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις Σποράδες από τον Βόλο και όχι από τη Θεσσαλονίκη, παρότι η πόλη είχε δρομολόγια για τα εν λόγω νησιά.

Παράλληλα, η κα. Πατουλίδου υπενθύμισε ότι όταν προκηρύχθηκε πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους για τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σποράδες-Κυκλάδες-Κρήτη «δεν ήταν οι 50 άνθρωποι που έχουνε καράβια, όπως ενδιαφέρονται για παράδειγμα για Αθήνα-Αίγινα». «Δεν είχαμε τους 50 πλοιοκτήτες, αλλά και αυτοί που ήρθαν ο σκοπός είναι να είναι με τέτοιο τρόπο δεμένοι δελεαστικά για να μείνουν», τόνισε.