Skip to main content

Πέγκας για επίθεση: Δεν είναι αυτό το προφίλ ούτε το DNA της πόλης μας

Θεωρώ ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και αφορά μια μικρή -θέλω να πιστεύω- μερίδα του κόσμου, τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης.

"Οργανωμένο σχέδιο" χαρακτήρισε την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, προσθέτοντας πως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι υπάρχουν νομικές εξελίξεις ενώ έπονται και δικαστικές.

"Θεωρώ ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και αφορά μια μικρή -θέλω να πιστεύω- μερίδα του κόσμου. Δεν είναι αυτή η εικόνα και το προφίλ ούτε το DNA της πόλης μας", είπε ο κ. Πέγκας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM". "Ίσως είναι οι τελευταίες κινήσεις μιας αντίληψης που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας", πρόσθεσε.

Ο κ. Πέγκας χαρακτήρισε το συμβάν ως "ένα βήμα πίσω" πρόσθεσε, όμως, ότι "τα βήματα μπροστά είναι πολλά περισσότερα".

"Έχει γίνει κατανοητό όχι μόνο από τους πνευματικούς ανθρώπους αλλά και από την αγορά ότι το το μέλλον της Θεσσαλονίκης είναι το άνοιγμα στον κόσμο, τη γειτονιά της και το παρελθόν της", ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά τα διεθνή δημοσιεύματα, ο κ. Πέγκας είπε ότι "είναι τρομακτικός ο αριθμός των αναφορών και αυτό δείχνει την παγκόσμια εμβέλεια του δημάρχου και αντίστοιχα ότι το ενδιαφέρον για τον δήμαρχο είναι παγκόσμιο".

Αναφερόμενος στην ασφάλεια του Γιάννη Μπουτάρη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού είπε ότι "ο δήμαρχος τα τελευταία χρονιά έχει δεχθεί αρκετές απειλές και πάντα υπήρχε κοντά του μια διακριτική παρουσία για κάθε ενδεχόμενο".

"Νομίζω ότι αυτό δεν θα αλλάξει, έτσι θα συνεχίσει. Ο δήμαρχος θέλει να περπάτα στην πόλη χωρίς να φοβάται και δεν φοβάται", σημείωσε.