Skip to main content

Πέντε νεκροί από την επίθεση σε εφημερίδα στο Μέριλαντ-Ο δράστης

Ο 38χρονος Τζάροντ Ράμος αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της επίθεσης. Είχε μια δικαστική διαμάχη από το 2012 με τη συγκεκριμένη εφημερίδα.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν μέσα στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazzete στην Κομητεία Ανν Αρούντελ στο Μέριλαντ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 38χρονος μακρυμάλλης Τζάροντ Ράμος αναγνωρίστηκε το πρωί της Παρασκευής ως ο δράστης της επίθεσης.

Η επίθεση είχε στόχο την αίθουσα σύνταξης. Ο Ράμος είχε στα χέρια του πιθανότατα ένα κυνηγετικό όπλο με το οποίο πυροβόλησε αρκετές φορές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ ο Ράμος είχε μια δικαστική διαμάχη από το 2012 με την εν λόγω εφημερίδα μετά από άρθρο που είχε δημοσιεύσει σε βάρος του σχετικά με μια υπόθεση παρενόχλησης το 2011. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Ράμος είχε υποβάλει μήνυση κατηγορώντας την εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμιση με δικαστή να απορρίπτει στη συνέχεια το αίτημά του υποστηρίζοντας στο σκεπτικό του ότι «ούτε ένα στοιχείο του ρεπορτάζ που να είναι λάθος». Ένας λογαριασμός που ταυτίζεται με τα στοιχεία του Ράμος περιείχε έκτοτε επιθέσεις κατά της εφημερίδας.

Το προφίλ αυτό ταιριάζει με όσα δήλωναν νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές που έκαναν λόγο για «στοχευμένη και ηθελημένη επίθεση κατά της Capital Gazzete». «Ο άνθρωπος αυτός ήταν προετοιμασμένος να πυροβολήσει. Ήθελε να κάνει κακό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχεία Αν Αρούντελ, Μπιλ Κραμπφ.

Η εκπρόσωπος του Τραμπ καταδίκασε τη «βίαιη επίθεση εναντίον των αθώων δημοσιογράφων» της εφημερίδας Capital Gazette.