Skip to main content

Πειθαρχική εξέταση κατά εισαγγελέα για σχόλια εις βάρος ΠτΔ και Τσίπρα

Τα σχόλια αφορούν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά και τις εισαγγελικές ενέργειες, που έγιναν για τον πρώην -πλέον- βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από τον αντεισαγγελέα Εφετών Α.Κ., ο οποίος στο Facebook έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια. Τα σχόλια αφορούν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά και τις εισαγγελικές ενέργειες, που έγιναν για τον πρώην -πλέον- βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Eισαγγελέας Εφετών έχει αναρτήσει φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια και των κ.κ. Παυλόπουλου και Τσιπρα, ενώ κάνει λόγο για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και πρέπει «να φύγουν». Ζητάει δε την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη».

Ακόμη, προβαίνει σε δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.