Skip to main content

Πιτσιλής: Το Δημόσιο θα πληρώνει επιστροφές σε 90 ημέρες

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε στο σχέδιο για μία σύγχρονη και αποδοτικότερη Αρχή τα επόμενα χρόνια - Αποδοχές με βάση και την απόδοση των υπαλλήλων

Το αργότερο του χρόνου τέτοια εποχή, η ΑΑΔΕ θα έχει προσαρμοστεί στη μνημονιακή δέσμευση που ανέλαβε και το δημόσιο θα καλύπτει τις υποχρεώσεις του προς τους φορολογουμένους εντός 90 ημερών, δήλωσε από το βήμα του Thessaloniki Summit 2017 o διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, Γεώργιος Πιτσιλής.

Για τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ανάπτυξη είναι περισσότερες δουλειές για τις επιχειρήσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερα έσοδα για το κράτος αλλά και πιο χρηστή και αποτελεσματική φορολογική διοίκηση, η οποία θα άρει εμπόδια από το επιχειρείν.

«Αυτή την περίοδο εκτελείται το πιο μεγάλο και φιλόδοξο έργο της ΑΑΔΕ, το σχέδιο, το blue print, της νέας Αρχής που θέλουμε να έχουμε τα επόμενα 3- 4 χρόνια», είπε ο κ. Πιτσιλής, προσθέτοντας ότι «θέτουμε φιλόδοξους στόχους για μία αποτελεσματική φορολογική διοίκηση, ακολουθώντας μία πελατοκεντρική προσέγγιση».

Η ΑΑΔΕ δημιουργεί μία νέα στρατηγική πληροφορικής που θα απλοποιήσει τις διαδικασίες με στόχο την ελαχιστοποίηση των πολιτών σε Εφορίες και Τελωνεία αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.

Παράλληλα, εκπονείται ένα μόνιμο σύστημα εκπαίδευσης για τους εργαζομένους ενώ θεσπίζεται και ένα νέο σύστημα διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού της Αρχής, δίκαιο και αξιοκρατικό, βάσει του οποίοι οι αποδοχές, δεν θα ακολουθούν μόνο τα τυπικά προσόντα και την αρχαιότητα αλλά θα λαμβάνεται υπόψη και το έργο που παράγει ο κάθε υπάλληλος.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε σε κρίσιμες παρεμβάσεις όπως η δημιουργία της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών και το εργαλείο Βεβαιότητας Φορολογικών Υποχρεώσεων που προβλέπει σαφείς οδηγίες τόσο προς εργαζομένους όσο και προς τους πολίτες.