Skip to main content

Πωλείται τραπεζική άδεια - Ουρά οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές

H τελευταία τραπεζική άδεια που πουλήθηκε στην Ελλάδα ήταν αυτή που εξαγοράσθηκε από την Credicom, εδώ και περίπου δύο χρόνια.
Μια ακόμη τραπεζική άδεια πρόκειται να βγει προς πώληση στο αμέσως προσεχές διάστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι αυτή της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας και ήδη, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, άρχισε να σχηματίζεται «ουρά» από ενδιαφερομένους, Έλληνες και ξένους, που θα ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα για να την αποκτήσουν.
 
Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι η άδεια της ανήκε στην υπό εκκαθάριση Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου και είναι η μοναδική γενικής τραπεζικής που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στην χώρα. Η επόμενη θα αργήσει πολύ, λόγω των capital controls και όχι μόνο. Γι αυτό και την κάνει να είναι ιδιαιτέρως περιζήτητη. Για παράδειγμα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη φέρεται να ζήτησε πληροφορίες, για την περίπτωση της, χωρίς να είναι η μοναδική.
 
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία άδεια που πουλήθηκε στην Ελλάδα ήταν αυτή που εξαγοράσθηκε από την Credicom, εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ωστόσο, τόσο καιρό μετά, η συγκεκριμένη τράπεζα δεν έχει καταφέρει ακόμα να λειτουργήσει. Ενδεικτικό στοιχείο κι αυτό των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος στην Ελλάδα.