Skip to main content

Πορεία συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων (vid)

Οι συμβασιούχοι που ανέρχονται σε 1.500 στον νομό Θεσσαλονίκης και 9.500 σε όλη την Ελλάδα, προχώρησαν από χθες σε 48ωρη απεργία.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης περίπου 100 άτομα, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων. Οι συμβασιούχοι που ανέρχονται σε 1.500 στον νομό Θεσσαλονίκης και 9.500 σε όλη την Ελλάδα, προχώρησαν από χθες σε 48ωρη απεργία, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.

Η πορεία θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι εργαζόμενοι θα επιδώσουν ψήφισμα.

Όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα πριν την πορεία διαμαρτυρίας τους, οι συμβασιούχοι ζητούν αορίστου χρόνου συμβάσεις «με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων».

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για πενιχρές αμοιβές, που ανέρχονται περίπου στα 300 ευρώ τον μήνα. Χθες, εκπρόσωποι των συμβασιούχων συναντήθηκαν με τον κ. Σκουρλέτη για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους, ωστόσο, όπως είπαν, πήραν από αυτόν «μόνο υποσχέσεις».