Skip to main content

Ποτάμι: Χειρότερες οι συγκοινωνίες του δημόσιου ΟΑΣΘ

Οι εκπρόσωποι του κόμματος συναντήθηκαν με εκπροσώπους των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ και χαρακτήρισαν «προβληματικό» τον νόμο Σπίρτζη.

Με εκπροσώπους των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή, κλιμάκιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού αποτελούμενo από τους βουλευτές Γιώργο Μαυρωτά (Αττικής), Γιώργο Αμυρά (Β΄ Αθηνών) και τον διευθυντή της Κ.Ο Νίκο Μηλαπίδη και τον Συγκοινωνιολόγο Σταύρο Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η συνάντηση έγινε με αφορμή την εκδίκαση σήμερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ των Αιτήσεων Ακύρωσης που έχουν υποβάλλει οι 400 μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ κατά του νόμου Σπίρτζη (ν.4482/17) με τον οποίο κρατικοποιήθηκε ο Οργανισμός. Το νεοσυσταθέν «Σωματείο Μετόχων ΟΑΣΘ» με ψήφισμα που κατέθεσε στη Βουλή διαμαρτύρεται ότι η κρατικοποίηση του Οργανισμού έγινε χωρίς καμία αποζημίωση για τις 2.000 και πλέον οικογένειες των συνεταιριστών – μετόχων.

Οι εκπρόσωποι του κόμματος αναφέρθηκαν στα προβληματικά σημεία του νόμου Σπίρτζη, που, όπως υποστήριξαν, εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας αλλά και παραβίασης του κοινοτικού δικαίου, εκτιμώντας πως «η προχειρότητα και οι παραλείψεις της κυβέρνησης θα οδηγήσουν στη διόγκωση του κόστους για τον Έλληνα φορολογούμενο από ενδεχόμενες αποζημιώσεις που θα κληθεί το ελληνικό κράτος να καταβάλλει».

Υπενθύμισαν την πάγια πολιτική θέση της παράταξης για διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού το 2019, και παράλληλα αναφέρθηκαν στην κατακόρυφη υποβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των επιβατών της Θεσσαλονίκης, την κατακρήμνιση των εσόδων από εισιτήρια και τις μεγάλες αντιδράσεις των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατάσταση των συγκοινωνιών της πόλης.  

Εκτιμήθηκε πως οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν για ακόμη μία φορά τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της, ομήρους της επικοινωνιακής εμμονής της κυβέρνησης. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, παρακολουθώντας στενά το θέμα, θα καταθέσει σχετικές ερωτήσεις το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα προς την κυβέρνηση.