Skip to main content

Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πώληση του ΟΛΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr εγκρίθηκε η πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. στην Κοινοπραξία των επενδυτών. Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε σήμερα τη συγκέντρωση που συνεπάγεται η πώληση του 67% του μεριδίου του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΛΘ, στην εταιρεία South Europe Gateway Thessaloniki, κοινό εταιρικό σχήμα της επενδυτικής κοινοπραξίας των DIEP- Terminal Link- Belterra Investments. H έγκριση αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Έχοντας δοθεί και η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο διαγωνισμός πώλησης του πλειοψηφικού μετοχικού του Δημοσίου, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του καθώς, όπως έχει γράψει και η Voria.gr, είναι λίγα τα βήματα που απομένουν να γίνουν για να περάσει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικό μάνατζμεντ.

Συγκεκριμένα, στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΛΘ Α.Ε., στις 25 τρέχοντος(η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα) θα εκλεγεί το μεταβατικό δ.σ. της Εταιρείας το οποίο και θα υπογράψει την αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολούθως, η αναθεωρημένη Σύμβαση θα κυρωθεί από τη Βουλή και, στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή και θα μεταβιβαστούν οι μετοχές.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση του ΟΛΠ, από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι την κύρωση της Σύμβασης από τη Βουλή, είχαν μεσολαβήσει περίπου τρεις εβδομάδες

Με βάση τα ανωτέρω, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πρέπει να αναμένεται η επιτυχής περαίωση του διαγωνισμού μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.