Skip to main content

Προσωρινή εκεχειρία στη Δαμασκό ανακοίνωσε ο συριακός στρατός

Η εκεχειρία, 24ωρης διάρκειας που ανακοίνωσε ο συριακός στρατός αποτελεί μία κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης των τελευταίων ημερών.

Tην εφαρμογή προσωρινής εκεχειρίας στις περιοχές γύρω από τη Δαμασκό, ανακοίνωσε ο συριακός στρατός, σε μία κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης των τελευταίων ημερών.

Η εκεχειρία, 24ωρης διάρκειας, τηρείται σε μεγάλο ποσοστό, και στην περιοχή της Λαττάκειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μία διαπραγματευτική προσπάθεια προκειμένου να συμπεριληφθεί και το Χαλέπι στην προσωρινή εκεχειρία.  

Νωρίτερα, από τη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι απηύθυνε έκκληση για την αποκατάσταση της κατάπαυσης του πυρός σ’ όλη την επικράτεια της Συρίας και τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Χαλέπι.

«Ο τερματισμός των βιαιοτήτων στο Χαλέπι και η επιστροφή σε μια διαρκή αναστολή των εχθροπραξιών αποτελεί άμεση προτεραιότητα» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον ειδικό αποσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα και τον επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, Ριάντ Χιτζάμπ.

«Εργαζόμαστε πάνω σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αποκλιμακωθεί η ένταση των μαχών και να μειωθούν οι εντάσεις και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε απτή πρόοδο» σχολίασε εκ μέρους των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.