Skip to main content

Η ηθική... πλεονεξία της Αριστεράς και το λάθος με τα νέα συλλαλητήρια

Το προβοκατόρικο «προσκύνημα» στην Ήπειρο από 30 Αλβανοτσάμηδες, το μεγάλο λάθος με τα νέα συλλαλητήρια και οι πρωτοτυπίες που αρέσουν στον δήμαρχο...

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προφανώς αγνοούσε την ρήση του Σόλωνος «Μηδένα προ του τέλους του μακάριζε», και φαντάστηκε πως εσαεί θα γίνονταν ανεκτές οι γραφικότητές του. Μπορεί να επικροτούσαν οι ομοφρονούντες και ισχυροί υποστηρικτές του, αλλά ήρθε η ώρα να δρέψει [και όχι να "θρέψει", όπως λένε οι απαίδευτοι] τους καρπούς της δράσης του.

Δεν θυμάμαι προηγούμενο να βρίσκονται άλλη φορά πολίτες έξω από οποιοδήποτε δημαρχείο και να απαιτούν την παραίτηση του δημάρχου. Ο Μπουτάρης, που του αρέσουν οι πρωτοτυπίες, πρωτοτύπησε κι εδώ. Πίστευε ότι θα είναι δήμαρχος "μέχρι τα 100", αλλά μάλλον άπλωσε τα πόδια του πολύ έξω από το πάπλωμα.

Το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, το διαχειρίζεται τώρα ως «ηθικό ατόπημα», και αποτελεί γεγονός που δεν καταπίνεται εύκολα. Για την πάμπλουτη πρώην υπουργό ο λόγος, η οποία αντιμετώπισε τον λαό με τον συνήθη απαξιωτικό τρόπο που διακρίνει τα στελέχη της Αριστεράς. Καμιά αναγνώριση του ατοπήματος και φυσικά καμιά συγγνώμη.

Ο Καρανίκας όμως, με τα γνωστά ελληνικά του, είχε μιλήσει αντί για «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, για… «ηθική πλεονεξία»! Φαίνεται πως είχε δίκαιο. Αν έλεγε και «απληστία», θα ήταν μέσα 100%.

Φυσικά, κανείς από την κυβέρνηση δεν θα απαντήσει, γιατί ενώ από το Σάββατο έγινε γνωστό το γεγονός, η απόφαση ελήφθη στο μεσημέρι της Δευτέρας. Φαίνεται ότι το «ηθικό πλεονέκτημα» λειτουργεί με χρονική υστέρηση. Το διαδίκτυο βέβαια, κάνει πάρτι με την πάμπλουτη πρώην υπουργό. Υπάρχει μάλιστα και έκκληση να της δοθεί "επίδομα θέρμανσης".

Ο Δήμος Παιονίας παραχώρησε άδεια χρήσης της κεντρικής πλατείας Πολυκάστρου και στους δυο οργανωτές συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, για νέο συλλαλητήριο. Μη το ξεφτιλίζεται βρε παιδιά το ζήτημα. Αφήστε να μείνει στη μνήμη η εικόνα των δυο εντυπωσιακών συλλαλητηρίων.

Προβοκατόρικο «προσκύνημα» στην Ήπειρο αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν καμιά τριανταριά Αλβανοτσάμηδες, της Αλβανίας αλλά και του εξωτερικού. Μετέβησαν με λεωφορείο μέχρι τα σύνορα επιδιώκοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Θεσπρωτία. Όμως τελικά αυτό σταμάτησε στο Μαυρομάτι, καθώς υπήρξε κινητοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών και ύστερα από επικοινωνία με τα Τίρανα, οι αλβανικές Αρχές δεν επέτρεψαν την έξοδο.

Και έρχεται ο Σαλί Μπερίσα, να αποδείξει ότι όλοι οι Αλβανοί πολιτικοί, είναι της ίδιας φάρας. Δήλωσε ότι «ο Έντι Ράμα και ο Ντιτμίρ Μπουσάτι έχουν πουλήσει το όνομα "τσαμουριά" και συμφώνησαν να αφαιρέσουν την ονομασία αυτή από την αλβανική ιστορία». Ο Μπερίσα στη σελίδα του στο Facebook ζητά να γίνουν διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης και κατά του Ράμα και του Μπουσάτι για το θέμα των Αλβανοτσάμηδων. Γράφει: «Η συνθηκολόγηση του Ράμα και του Μπουσάτι για το ζήτημα των τσάμηδων είναι η πιο ταπεινωτική πράξη στην ιστορία μας»! [Μήπως θυμούνται οι παλιοί της Ν.Δ., ότι το κόμμα ενίσχυε τον Μπερίσα, και με εκτύπωση των φυλλαδίων και αφισών, για να γίνει πρωθυπουργός;]