Skip to main content

Ρεκόρ επισκεψιμότητας σημειώθηκε φέτος το Πάσχα στο Ζαγόρι

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και όλα τα υπόλοιπα καταλύματα κυμάνθηκαν πάνω από το 90%. Υπήρξαν και ακυρώσεις τις τελευταίας στιγμής.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επισκεψιμότητα στο Ζαγόρι τη φετινή πασχαλινή περίοδο, αφού οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και όλα τα υπόλοιπα καταλύματα κυμάνθηκαν πάνω από το 90%.

Παρόλο που υπήρξαν, όπως συμβαίνει πάντα, κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, η μεγάλη ζήτηση από πολλές περιοχές της χώρας, κάλυψε άμεσα τα κενά αυτά.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η υψηλή πληρότητα δεν αφορούσε μόνο τα μεγαλύτερα χωριά, που πάντα έχουν κόσμο, αλλά και τα μικρότερα, που διαθέτουν λιγότερες υποδομές διαμονής.

Πλην όσων επέλεξαν να διαμείνουν στα χωριά του Ζαγορίου, αλλά και τους αποδήμους Ζαγορίσιους οι οποίοι επέστρεψαν για τις ημέρες αυτές στα χωριά τους, πολλοί ήταν και οι ημερήσιοι επισκέπτες, κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, οι οποίοι γέμισαν τα καταστήματα εστίασης, χάρηκαν τη φύση και τις ομορφιές σε όλο το Ζαγόρι, Δυτικό, Τύμφη, Κεντρικό και Ανατολικό, με σύμμαχο τον καλό καιρό. Μέχρι και την Κυριακή του Θωμά υπάρχουν αρκετές κρατήσεις στα καταλύματα από Έλληνες οι οποίοι παρατείνουν τις πασχαλινές διακοπές, αλλά και από ξένους, κυρίως Ισραηλινούς και από χώρες της Ευρώπης

Η μεγάλη επισκεψιμότητα και στο Ανατολικό Ζαγόρι, έστω και με ημερήσιες αποδράσεις, δεδομένου ότι τα καταλύματα είναι λίγα, έδωσε εκ νέου την αφορμή στον Δήμαρχο Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου, να επισημάνει σε δηλώσεις του, ότι «επιβάλλεται να συνδεθεί το Κεντρικό με το Ανατολικό Ζαγόρι με σύγχρονο και ασφαλέστερο δρόμο, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να δει την περιοχή στο σύνολο της».