Skip to main content

Ryanair: Τέσσερα νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο

Στόχος της Ryanair να αυξηθεί η τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο Μακεδονία στους οκτώ μήνες από τρεις μήνες σήμερα. Ευκαιρία η κρίση στην Τουρκία.

Τέσσερα νέα δρομολόγια προς Αϊντχόφεν, Μόναχο Μέμινγκεν, Μπρατισλάβα και Νάπολη θα περιλαμβάνει από τον Οκτώβριο του 2017 το χειμερινό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης της Ryanair. Παράλληλα, η εταιρεία θα διατηρήσει και τον ερχόμενο χειμώνα τα δρομολόγια προς Αμβούργο, Βαρσοβία Μόντλιν, Μπάντεν Μπάντεν και Ντόρντμουντ, που περιλαμβάνονται ήδη στο θερινό της πρόγραμμα. Όλες οι πτήσεις θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, το χειμερινό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης της Ryanair  για το 2017 θα προσφέρει συνολικά 19 δρομολόγια διακινώντας 1,5 εκατ.πελάτες. Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του προγράμματος, η Ryanair απελευθερώνει νέα προσφορά με ναύλους προς το ευρωπαϊκό δίκτυο από 9,99 ευρώ μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 2 Μαρτίου.

Τα νέα δρομολόγια του χειμερινού προγράμματος Θεσσαλονίκης θα είναι διαθέσιμα προς κράτηση από την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Συζητάμε με την Fraport για ανταγωνιστικά τέλη

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Ryanair Kenny Jacobs, η Ryanair βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Fraport ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές στο αεροδρόμιο Μακεδονία και ταυτόχρονα τα τέλη να παραμείνουν στα χαμηλά επίπεδα προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια της τουριστικής σεζόν σε 8 μήνες από τρεις μήνες σήμερα. "Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές προοπτικές και θα μπορούσε να συνδεθεί με περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Θα αυξήσουμε την παρουσία μας στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό των έργων στον διάδρομο προσαπογειώσεων. Ανάλογα με τις εξελίξεις θα ανακοινώσουμε τον Σεπτέμβριο του 2017 το πρόγραμμά μας για το καλοκαίρι του 2018", σημείωσε ο κ.Jacobs.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επανειλημμένα στην ανάγκη να μειωθούν σε ανταγωνιστικά επίπεδα τα τέλη στα αεροδρόμια της Ελλάδας, προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση.  "Ο τουρισμός είναι η ευκαιρία της Ελλάδας αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει κάποια βήματα. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση με στόχο τον διπλασιασμό των επιβατών που διακινούμε στα 10 εκατ. από 5 εκατ. το 2014 αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση. Για αυτό μειώνουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα κατά 9% σε αντίθεση με την αύξηση 10% που έχουμε στην Ευρώπη", υπογράμμισε.

Τόνισε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί όσο θα μπορούσε τη μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 40% προς την Τουρκία με την Ισπανία και την Πορτογαλία να παίρνουν το μεγαλύτερο μερίδιο και τη χώρα μας να ακολουθεί. "Θεωρώ ότι η κατάσταση στην Τουρκία δεν θα αλλάξει ούτε το 2018. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή για όσους τουρίστες δεν ταξιδεύουν στην Τουρκία. Για αυτό θα πρέπει από αυτή την άνοιξη η ελληνική κυβέρνηση να θέσει ως στόχο το 2018 να αποτελέσει χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό", υποστήριξε.