Skip to main content

Σγουρίδης: Συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου για την αντίδραση στον Ερντογάν

Η στρατιωτική περιβολή και ο συμβολικός αυτός τρόπος αντίδρασης ήταν σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Δεν κέρδισε τίποτε περισσότερο ο Ερντογάν από τη διήμερη επίσκεψη του, τόνισε μιλώντας στον Focus FM της Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, ενώ άφησε σαφείς αιχμές και για τη συνέντευξη του ΣΚΑΪ.

«Οι θέσεις της Τουρκίας είναι πάγιες και γνωστές, αλλά προσέκρουσαν στην ελληνική, αμερικανική και ευρωπαική αντίδραση, (...) δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει να υποδέχονται τούρκους αξιωματούχους έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές», δήλωσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα των κομμάτων των συγκεκριμένων βουλευτών να ζητήσουν εξηγήσεις για τη στάση τους.

Ο κ. Σγουρίδης άφησε αιχμές για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος «με τις ερωτήσεις του διευκόλυνε τον Τούρκο Πρόεδρο να βάλει τα θέματα που εκείνος ήθελε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την απουσία του Πάνου Καμμένου, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «ενοχλήθηκε και γι' αυτό απάντησε διατυπώνοντας τις πάγιες θέσεις του και απέδειξε ότι η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων είναι δεδομένη». Μάλιστα αποκάλυψε ότι «η στρατιωτική περιβολή και ο συμβολικός αυτός τρόπος αντίδρασης ήταν σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ήταν σε απόλυτη συνεννόηση των δύο τους και είχε αποφασιστεί να βρίσκεται εκεί με την στρατιωτική στολή του».