Skip to main content

Σήμερα ανοίγουν οι πύλες του «Μαγεμένου Στρατοπέδου» στη Θεσσαλονίκη

Η «μαγική πύλη» του στρατοπέδου Παύλου Μελά θα ανοίξει στις 5 το απόγευμα, με τη φιλαρμονική ορχήστρα «'Ιρις» και με μουσικοθεατρική παράσταση

Από σήμερα 13 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το «Μαγεμένο Στρατόπεδο» και για εφτά ημέρες ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά «μεταμορφώνεται» για τις ανάγκες των Χριστουγέννων σε ένα σπιτικό για τον Άι Βασίλη και τους συνεργάτες του, προκειμένου να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους και να προσφέρει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Η «μαγική πύλη» του στρατοπέδου θα ανοίξει στις 5 το απόγευμα, με τη φιλαρμονική ορχήστρα «'Ιρις» και με μουσικοθεατρική παράσταση. Καθημερινές ο χώρος θα λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Η τοπική κοινωνία προσπαθούσε επί δεκαετίες να της παραχωρηθεί ο χώρος του πρώην στρατοπέδου. Πρόσφατα το καταφέραμε και αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση που κάνουμε, την οποία συνδέουμε με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δημιουργήσαμε το «Μαγεμένο Στρατόπεδο», μια εβδομάδα χαράς, παιχνιδιού, χριστουγεννιάτικης θαλπωρής. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου έχουν στηθεί σκηνές που χρησιμοποιούνταν από τους φαντάρους, εκεί όπου θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου μαγικές κατασκευές και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, ενώ θα δημιουργηθεί και ένας «στίβος μάχης» με κινητικά και άλλα παιχνίδια.

«Είναι ένας χώρος που μπορούν να έρθουν μικροί και μεγάλοι για να περάσουν εφτά μαγικές ημέρες. Θα υπάρχουν είκοσι σταθερές δράσεις και είκοσι εναλλακτικές. Μεταξύ άλλων ξυλόσπιτα με δημιουργικές δραστηριότητες, το Σπίτι του 'Αι Βασίλη, το Σπίτι των Χιονισμένων Χρόνων που θα το υποστηρίζουν τα ΚΑΠΗ, κεράσματα και το Μουσείο του ΟΣΕ, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένας πεζόδρομος της αγάπης» πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων, Χαρά Αμανατίδου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ.Δεμουρτζίδη, μέχρι να μπει ο ανάδοχος και να ξεκινήσουν το 2018 οι πρώτες εργασίες ανάπλασης του στρατοπέδου, «ο χώρος θα ανοίγει σε τακτά χρονικά διαστήματα με εκδηλώσεις για να τον απολαμβάνουν οι πολίτες».