Skip to main content

Μπόλαρης: Θετικό το σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο - Πολλά τα εμπόδια

Η παράταξη Συμμετέχω υποστηρίζει πως το σχέδιο αποτελεί ένα μεγάλο έργο, που θα συναντήσει, όμως, πολλά εμπόδια και δυσκολίες μέχρι την υλοποίησή του.

Την υποστήριξή της στην πρόταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την ενοποίηση, ανάδειξη και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης δηλώνει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Συμμετέχω», με επικεφαλής τον Μάρκο Μπόλαρη, παραθέτοντας επιπροσθέτως τις δυσκολίες που εκτιμά πως θα αντιμετωπίσει το εν λόγω σχέδιο.

«Είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που αν υλοποιηθεί, ανατρέπει πολλά δεδομένα και ανοίγει τεράστιες προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη» αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη η οποία, όπως αναφέρει, υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να έχει την κεντρική ευθύνη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, «πάντα βέβαια σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και τους Φορείς. Με αποφάσεις που θα υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον και τη νομιμότητα και παράλληλα θα στοχεύουν στην ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον».

Η περιφερειακή παράταξη εκτιμά πως είναι ένα μεγάλο έργο που θα συναντήσει πολλά εμπόδια και δυσκολίες μέχρι την υλοποίησή του και το οποίο θα απαιτήσει συναίνεση, χρόνο και χρήμα.

«Η συναίνεση, ίσως σταθεί ένα μεγάλο εμπόδιο γιατί είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι και συγκρουόμενες οι φιλοδοξίες» σχολιάζει στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Άλλη δυσκολία που έχει να ξεπεράσει το έργο, θα είναι οι αντιδράσεις συμφερόντων που θίγονται ή προσδοκιών που ματαιώνονται. Θα υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση να αντισταθεί ο φορέας υλοποίησης σε όλες αυτές τις πιέσεις με γνώμονα το γενικό συμφέρον και μόνον;» διερωτάται.

«Για το κόστος του έργου και τις πηγές χρηματοδότησης δεν υπάρχει καμμία, ούτε κατά προσέγγιση, εκτίμηση στην εισήγηση και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο έλλειμμα» προσθέτει η παράταξη η οποία συμπληρώνει πως ο χρόνος υλοποίησης που ούτως ή άλλως προβλέπεται μεγάλος - το ΤΕΕ τον υπολογίζει πάνω από 10 χρόνια - μπορεί να λειτουργήσει επίσης αρνητικά. «Ακόμη μη ξεχνάμε, ότι υπερβαίνει κατά πολύ θητείες προσώπων και συλλογικών οργάνων. Οι σχεδιασμοί μας επομένως και οι αποφάσεις μας, πρέπει να δεσμεύουν αλλά και να εμπνέουν και τους επόμενους».

«Απαιτείται λοιπόν σοβαρότητα και σταθερότητα στους στόχους και προπαντός συναίνεση» σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Για να μην αποδειχθεί και αυτό, ένα μεγάλο σχέδιο που έμεινε στα χαρτιά ή, στη χειρότερη περίπτωση, ένα προεκλογικό πυροτέχνημα».