Skip to main content

Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε ο σταθμός μετρό Oxford Circus (vid)

Οι αστυνομικές αρχές μαζί με οχήματα της πυροσβεστικής έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή γύρω από τον σταθμό - Αναφορές για πυροβολισμούς

Τον σταθμό μετρό «Oxford Circus» στο Λονδίνο εκκένωσε νωρίτερα το απόγευμα η βρετανική αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές μαζί με οχήματα της πυροσβεστικής έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή γύρω από τον σταθμό ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ένα άγνωστο μέχρι στιγμής περιστατικό καθώς η αστυνομία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι φώναζαν «βόμβα, βόμβα».

Ελάχιστα λεπτά μετά, ωστόσο, επανήλθε η ηρεμία και η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα, «σαν να πρόκειται για τρομοκρατικό περισταστικό», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με αναφορές, στο σταθμό ακούστηκαν πυροβολισμοί, κάτι που ανέφερε και η αστυνομία, μετά από κλήσεις που δέχτηκε τόσο για τον σταθμό του μετρό, όσο και για την Oxford Street.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε σύγκρουση μεταξυ 20 ατόμων, πιθανόν μέλη συμμοριών. Σύμφωνα με αναφορές, μία γυναίκα έχει τραυματιστεί, δίχως να έχει διευκρινιστεί αν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και την πιθανή ανταλλαγή πυροβολισμών, ή από τον πανικό που ακολούθησε στους δρόμους και την άτακτη απομάκρυνση των πολιτών, που έτρεχαν να απομακρυνθούν.

Σημειώνεται πως η αστυνομία έδωσε εντολή -για λόγους ασφαλείας- να κλείσουν όλα τα καταστήματα προσωρινά εξαιτίας της Black Friday που δημιούργησε πανζουρλισμό στους Βρετανούς καταναλωτές.