Skip to main content

Συνάντηση εργασίας μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και ΕΚΧΑ

Για την πρώτη πανελλαδική πιλοτική προσπάθεια διαλειτουργικότητας μεταξύ της ΕΚΧΑ Α.Ε. και ενός οργανισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση εργασίας με θέμα το «Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και ΕΚΧΑ Α.Ε. με σκοπό την ανταλλαγή γεωχωρικών δεδομένων, μέσω των πλατφορμών τους», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Πήραν μέρος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Έργων, Κωνσταντίνος Μπελιμπασάκης, ενώ από την πλευρά  της  εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος,  Βύρων Νάκος, η αντιπρόεδρος Μαρία Καλαντζοπούλου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δυο πλευρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των δυο φορέων σε σχέση με την ανταλλαγή χωρικών δεδομένων μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών, η οποία θα αποτελέσει την πρώτη πανελλαδική πιλοτική προσπάθεια διαλειτουργικότητας μεταξύ της ΕΚΧΑ Α.Ε. και ενός οργανισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η κοινή βούληση για τη διερεύνηση των αναγκών των δύο οργανισμών.