Skip to main content

Συνεδριάζει η «Πρωτοβουλία» υπό Μπουτάρη για τους «αντάρτες»

Ο δήμαρχος και οι συντασσόμενοι με αυτόν θεωρούν «ξένο σώμα» τους κ.κ. Αβραμόπουλου, Κουράκη, Ζέρβα, Αρβανίτη και πλέον βλέπουν ότι δεν πάει άλλο.

-Πυκνώνουν οι συναντήσεις του πολιτικού προσωπικού της Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια μέχρι το 2019 να προκύψουν νέα σχήματα και νέες συμμαχίες, με στόχο τις επόμενες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Πέρα από τα τραπεζώματα πολιτικών σε δημοσιογράφους για να εξηγήσουν θέσεις και προθέσεις, τα οποία αποσκοπούν σε μερικά δημοσιεύματα, που είναι χρήσιμα για να γνωρίζει κι ο κόσμος τι γίνεται, υπάρχουν και οι «κλειστές» συναντήσεις, όπου το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Κυρίως για τις συνθέσεις των τραπεζιών, οι οποίες είναι πολλές φορές ετερόκλητες. Μπορεί σε πολλούς, που βλέπουν σε διάφορα μαγαζιά της πόλης τους ομοτράπεζους να φαίνεται παράξενη ενδεχόμενη πολιτική σύμπραξή τους, όμως αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι τα πολιτικά στελέχη απλώς συζητούν και αναζητούν κοινό τόπο σε συγκεκριμένα ζητήματα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και εκλογική συμπόρευση. Αντιθέτως, μάθαμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ξεκαθαρίζεται ακριβώς το αντίθετο. Φίλοι ναι, συνομιλητές ναι, σύμφωνοι σε θέσεις ναι, κοινό πολιτικό εγχείρημα όχι... Κάπως έτσι πέφτουν στο κενό οι περισσότερες προσπάθειες. Και ο λόγος δεν είναι μόνο η πρωτοκαθεδρία. Ρωτήστε τους «αντάρτες» της «Πρωτοβουλίας» και θα το διαπιστώσετε.

-Όσον αφορά στην «Πρωτοβουλία», την εβδομάδα αυτή αναμένεται να συνεδριάσει η δημοτική ομάδα, για την οποία από την πλευρά του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, και των στενών συνεργατών του, μαζί με τους αντιδημάρχους και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, έχει γίνει ειδική προετοιμασία, ώστε να τεθεί το ζήτημα των κ.κ. Αβραμόπουλου, Κουράκη, Ζέρβα, Αρβανίτη και ορισμένων άλλων δημοτικών συμβούλων, που δεν είναι στην παραταξιακή γραμμή. Ο δήμαρχος και οι συντασσόμενοι με αυτόν θεωρούν «ξένο σώμα» τους «αντάρτες» και πλέον βλέπουν ότι δεν πάει άλλο γι' αυτό και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ώστε να τους βγάλουν στην απέξω, με τη στήριξη των υπολοίπων στελεχών της δημοτικής ομάδας και της «Πρωτοβουλίας». Δεν έγινε γνωστό αν έχουν μετρηθεί δυνάμεις και ποια σύνθεση βολεύει για να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά ανάλογη προετοιμασία έχει γίνει και από κάποιους από τους «αντάρτες». Οπότε οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα είναι επισφαλής. Για την ακρίβεια ας γίνει θέμα στη δημοτική ομάδα πρώτα η αντίδραση των «ανταρτών» και μετά βλέπουμε...

-Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, όμως η επισήμανση του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αξίζει συγχαρητήρια για τη μεγάλη βοήθεια που προσέφερε στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στη χώρα, καταδεικνύει τη σημασία που έχει η συνεργασία όλων στις κρίσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Ο κ. Μουζάλας αναγνώρισε τη μεγάλη συμβολή των δήμων που έβαλαν πλάτη στις προσπάθειες της κυβέρνησης για το προσφυγικό, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον κ. Τζιτζικώστα, τον οποίο ευχαρίστησε για την προσωπική συμβολή του στην ανώδυνη αποσόβηση της μεγάλης προσφυγικής κρίσης. Ο υπουργός μάλιστα παραδέχτηκε την αδικία που υπέστη η Μακεδονία, όπου συγκεντρώθηκε το 70% των προσφύγων της χώρας, κάτι για το οποίο είχε έρθει σε κόντρα με τον περιφερειάρχη στο παρελθόν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είπε πως η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί.

-Επανέρχεται το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου με τις παρεμβάσεις του αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Παπά, λύθηκαν τα όποια ζητήματα του παρελθόντος. Επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, ο κ. Παπάς (προτού τελειώσει η τρέχουσα σχολική χρονιά) φροντίζει για την επόμενη. Δεν είναι ότι βιάζεται, αλλά βλέπει το πρόβλημα να έρχεται γι' ακόμη μια φορά και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει εγκαίρως. Η αλλαγή των ωραρίων στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά ουσιαστικά τινάζει στον... αέρα τη διαγωνιστική διαδικασία κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, διότι απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και κανείς δεν θέλει ακόμη μια χρονιά να ξεκινήσει με τους μαθητές να μην μπορούν να μεταφερθούν στα σχολεία τους. Μαθαίνουμε ότι ο κ. Παπάς οργανώνει τη διαδικασία και την ερχόμενη Τετάρτη μάλιστα ζήτησε και θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να την ενημερώσει και να την έχει σύμμαχο στην προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα.