Skip to main content

Σύλληψη εκδότη και δημοσιογράφων για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής για εξάρθρωση ομάδας που κατηγορείται ότι διέπραττε εκβιασμούς.

Στη σύλληψη ενός εκδότη και ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης, καθώς και δύο δημοσιογράφων προχώρησε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση του τμήματος δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής για την εξάρθρωση φερόμενης εγκληματικής ομάδας που κατηγορείται ότι διέπραττε εκβιάσεις σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 42χρονος, εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης (εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου) καθώς και δύο δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Γιώργο Μαυρίκο, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσά και Χρήστο Φράγκο. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο τελευταίος υπέγραφε το θέμα σε ιστοσελίδα οικονομικοπολιτικού περιεχομένου, που αναδημοσίευσε σήμερα το left.gr και το οποίο αναφερόταν «στον ρόλο της Google για να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι πλησίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών και τους απειλούσαν πως, αν δεν τους δώσουν διαφήμιση, θα τους δυσφημήσουν μέσω των μέσων ενημέρωσης που έλεγχουν. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο φέρονται να εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση.

Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών συνεχίζονται.