Skip to main content

Σκουρλέτης: Νομοθετική ρύθμιση τη Δευτέρα για τους συμβασιούχους

Η ρύθμιση θα προβλέπει την υπογραφή νέων ολιγόμηνων συμβάσεων με τους συμβασιούχους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη που εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ρύθμιση θα προβλέπει την υπογραφή νέων ολιγόμηνων συμβάσεων με τους συμβασιούχους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Σκουρλέτης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, εν μέσω των μεγάλων κινητοποιήσεων των συμβασιούχων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ, να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

Μάλιστα ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε πως όσοι θεώρησαν ότι με την αναστάτωση των τελευταίων ημερών θα άνοιγε ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους.