Skip to main content

Σόιμπλε-Σαπέν: Η Αθήνα να καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις

Οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας τόνισαν την ανάγκη να υπάρξουν αύριο σαφείς προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Να καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις στους δανειστές της κάλεσαν την Ελλάδα ο Γάλλος υπουργών Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μια ημέρα μετά το σαρωτικό «όχι» που είπε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα από την Πολωνία, στο πλαίσιο της συνάντησής τους με τον Πολωνό ομόλογό τους, οι κ.κ. Σαπέν και Σόιμπλε τόνισαν την ανάγκη να υπάρξουν αύριο σαφείς προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής και του νέου κρίσιμου Eurogroup για την χώρα μας, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι η απάντηση της ΕΕ στην ελληνική κρίση θα πρέπει να έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της Ευρωζώνης. Ο κ. Σαπέν είπε ακόμη ότι η «σωστή απάντηση» στην αντιμετώπιση της κρίσης θα ήταν περισσότερη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι το Βερολίνο σέβεται την άποψη των Ελλήνων πολιτών, ενώ κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη αρκέστηκε στο να πει ότι ποτέ δεν είχε προσωπικά προβλήματα με τον απερχόμενο Έλληνα υπουργό Οικονομικών, απλώς «είχε απόψεις με τις οποίες διαφωνούσαμε».  

«Ο όποιος διάδοχός του δεν θα είναι σε εύκολη θέση να βρει μια λύση με τους συναδέλφους του στο Εurogroup για τα δύσκολα προβλήματα της χώρας του», συμπλήρωσε ο Σόιμπλε.