Skip to main content

Σταματά την απεργία δίψας ο Δημάκης - Η ανάρτηση της δικηγόρου του

Η δικηγόρος του, κ. Ηλέκτρα Κούτρα, ανάφερε ότι ο κρατούμενος θα κάνει δηλώσεις μόλις εκτιμηθεί η κατάσταση του και είναι καλύτερα.

Διέκοψε την απεργία δίψας ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου του.

Η δικηγόρος του απεργού, κ. Ηλέκτρα Κούτρα, ανέφερε στο twitter ότι ο Βασίλης Δημάκης μεταφέρθηκε με την θέλησή του στο Αττικό Νοσοκομείο μετά από διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Δουλάμη ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

Η κ. Κούτρα ανάφερε ακόμη ότι ο κρατούμενος θα κάνει δηλώσεις μόλις εκτιμηθεί η κατάσταση του και είναι καλύτερα.

Από τη δική του πλευρά, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι στην θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός οι οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι το αίτημα του κρατούμενου για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες του νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

Ο Βασίλης Δημάκης πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).