Skip to main content

Στάση στη Θεσσαλονίκη κάνει η Σχολική Εκδρομή του Νίκου Πορτοκάλογλου

Το πρωτότυπο μουσικό οδοιπορικό του γνωστού τραγουδοποιού, φτάνει στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη συναυλία μαζί με τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου.

Στη Θεσσαλονίκη και στο Μέγαρο Μουσικής θα κάνει την επόμενη στάση της η "Σχολική Εκδρομή"  του Νίκου Πορτοκάλογλου, ένα οδοιπορικό του καταξιωμένου μουσικού που με αυτό τον τρόπο γιορτάζει τα 60 χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία σε ταλαντούχους μαθητές Μουσικών Σχολείων να συναντήσουν επαγγελματίες μουσικούς.

Τη «Σχολική Εκδρομή» του Νίκου Πορτοκάλογλου και των συνεργατών του, υποστηρίζει ως χορηγός και την ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα, η Lidl Hellas.

H «Σχολική Εκδρομή» θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου και της μπάντας του «Εξαιρετικοί Αλήτες», θα δοθεί στις 9 μ.μ., στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής.

Με τις συναυλίες του ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει μία μεγάλη μουσική αναδρομή, από τα πρώτα του βήματα με τους Φατμέ, μέχρι και σήμερα. Τον καλλιτέχνη συνοδεύουν επί σκηνής οι «Ευγενείς Αλήτες»,  ενώ θα συμμετέχει και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Αγγελικής Κρίσιλα.

Σε αυτό το πρωτότυπο οδοιπορικό, ο Νίκος Πορτοκάλογου, δεν παρουσιάζει μόνο την μουσική του διαδρομή αλλά παράλληλα αναζητάει τη νέα γενικά μουσικών, καθώς συμπρωταγωνιστές των συναυλιών που δίνονται σε μεγάλες πόλεις, είναι και οι χορωδίες Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων. Πρόκειται δηλαδή για μια «εκδρομή» αναψυχής και συνεργασίας με τους σημερινούς εφήβους που θα αποτελέσουν τους επόμενους τραγουδοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς της χώρας μας.

Γι’ αυτό και - εκτός από τις πρόβες και τις παραστάσεις- προσφέρει ως ελάχιστο αντίδωρο, ένα δίωρο σεμινάριο τραγουδοποιίας σε κάθε σχολείο για τους μαθητές που ενδιαφέρονται ειδικά για την τέχνη του τραγουδιού.