Skip to main content

Στη φρεγάτα «Αδρίας» ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας ευχήθηκαν στους αξιωματικούς και το πλήρωμα, ενώ τσούγκρισαν και αβγά. Ηχηρό μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία.

Τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδριάς» επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδεύομενος από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας ευχήθηκαν στους αξιωματικούς και το πλήρωμα, ενώ τσούγκρισαν και αβγά.

Στη φρεγάτα είχε στηθεί και ο παραδοσιακός οβελίας.

Η Ελλάδα αφήνει πίσω τα δύσκολα και περνάει σε μία καινούρια εποχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Γιορτάζουμε σήμερα το Πάσχα που σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια καινούργια εποχή, με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα» τόνισε.

«Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό, πάντοτε υπερασπιζόμενοι αξίες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Χρόνια πολλά σ' όλους και σ' όλες. Καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται» κατέληξε.

Ο κ. Καμμένος έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, καταγγέλλοντας εκ νέου τις παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου.

«Η παρουσία του Πρωθυπουργού σήμερα στη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, στέλνει ένα μήνυμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι είμαστε όλοι δίπλα τους» πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε στη συνέχεια, σε εποχές που δεχόμαστε την τουρκική προκλητικότητα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

«Ζητούμε από όλους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, να σεβαστούν τα σύνορα και να ξέρουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στους ελληνικούς αιθέρες» κατέληξε ο κ. Καμμένος.